banner913
banner932
banner1012

Güney Kıbrıs ile Rusya arasındaki ekonomik ilişkiler büyüyor

banner1020

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, iki ülke arasında inovasyon, enerji verimliliği, tıp, eczacılık aynı zamanda askeri ve teknolojik işbirliği alanındaki iş birliği perspektiflerini ele aldı

banner974
Güney Kıbrıs ile Rusya arasındaki ekonomik ilişkiler büyüyor

banner971

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Rusya’nın başkenti Moskova’ya gerçekleştireceği ziyarette, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin de gündemde olduğu belirtildi.

Anastasiadis’in Moskova’daki temaslarının pratik sonucunun, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi olduğunu yazan Politis gazetesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, anlaşmaların imzalanmasının ardından, bunlara kapsamlı şekilde atıfta bulunduklarını belirtti.
Rusya Devlet Başkanı Putin’in, özellikle siyasi gelişmelerden olumsuz etkilenen ticari ve ekonomik iş birliği konularına özel önem verildiğini söylediğini yazan gazete, Putin’in, ortak çabalar sayesinde, 2017 yılının ilk sekiz ayında iki ülke arasındaki ticaretin yüzde 36 oranında arttığını söylediğini iletti.
Gazeteye göre iki ülke arasında inovasyon, enerji verimliliği, tıp, eczacılık aynı zamanda askeri ve teknolojik işbirliği alanındaki iş birliği perspektiflerinin ele alındığını belirten Putin, iki ülkenin iş adamları arasındaki doğrudan temaslar ile Rus bankalarının Güney Kıbrıs’taki faaliyetlerine büyük önem verilmekte olduğunu söyledi.

Temaslarda, kültür alanındaki ilişkilerin genişletilmesinin ele alındığını da belirten gazete, turizm konusuna da değinen Putin’in, Güney Kıbrıs’ın Ruslar için en popüler destinasyonlardan biri olduğuna atıfta bulunduğunu kaydetti.
9 AYDA 700 BİN RUS ZİYARETÇİ
Habere göre geçtiğimiz yıl 800 binden fazla Rus’un Güney Kıbrıs’ı ziyaret ettiğini dile getiren Putin, bu yılın ilk dokuz ayında, halihazırda Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Rusların sayısının 700 bini aştığını kaydetti.
Putin ile Anastasiadis’in bütün alanlarda olmak üzere, 2018–2020 yıllarını kapsayan ortak bir faaliyet programına imza koyduklarını da yazan gazete, iki ülkenin yetkili bakanlarının ise ticari denizcilik, uluslararası yol ve deniz ulaşımı, iletişim aynı zamanda bilişim teknolojisi konularında ikili anlaşmalara imza koyduklarını belirtti.
BAF’A KANSER HASTANESİ
Ekonomilerin modernleştirilmesine ilişkin ortak bir bildiriye imza konduğunu da kaydeden gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Rus Haber Ajansı TASS’a verdiği demeçte, Baf’a bir hastane inşa edilmesine ilişkin planlar yapılmakta olduğunu açıkladığını iletti.
Gazete, bahse konu hastanede kanserle mücadele konularında yenilikçi bir yöntem uygulanacağını ekledi.
Alithia ise “Baf’a Yenilikçi/Öncü Hastane” başlıklı haberinde, iki taraf için de büyük öneme sahip hastane projesinin Rus hükümetiyle iş birliği içerisinde ileriye götürüleceğini yazdı.
Hastanede kanserle mücadele konularında yeni bir teknoloji metodu uygulanacağını yazan gazete, Anastasiadis’in, yapılacak yatırımın seyri konusunda, gerek Kıbrıs (Rum) Yatırım Geliştirime Ajansı (CIPA), gerek de şahsen kendisinin, iznin hızlandırılması ve bürokratik engellerin aşılması için, konuya özel bir ilgi gösterdiklerini söylediğini aktardı.
Şu an yatırımla ilgili nihai onayın beklendiğini yazan gazete, Anastasiadis’in başlangıçta yaptığı konuşmaya da yer verdi.
Buna göre, Rusya ziyaretinin, iki ülke arasında halihazırda mükemmel olan ilişkilerin güçlendirilmesine katkı olduğunu dile getiren Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın yatırım merkezi olarak sağladığı avantajlar üzerinde de durarak, iki ülke arasında imzalanan yedi anlaşmaya değindi.
CIPA MOSKOVA’DA YEMEK DÜZENLEDİ
Rum Yatırım Geliştirme Ajansı CIPA’nın, Rusya’daki temasları çerçevesinde, geçtiğimiz Pazartesi günü Moskova’da bir akşam yemeği düzenlediğini de yazan gazete, yemeğe Rum iş adamlarının yanı sıra, 80’den fazla Rus iş adamının katıldığını ekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.