banner913
banner932
banner1012

Güney'deki şaraplara dikkat

banner1020

Rum basını 2015 yılı üretimi olan şaraplarda, Güney Kıbrıs’ta kullanımı yasak olan “oxadixyl” ilacı kalıntısının tespit edildiğini yazdı

banner974
Güney'deki şaraplara dikkat

banner971

Güney Kıbrıs’ta 2015 yılı üretimi olan bazı şaraplarda limit üstü zirai ilaç kalıntısı olduğu, bunun resmi makamlarca bilinmesine karşın şarap endüstrisinin zarar görmemesi için gizlendiği iddia edildi.
Politis gazetesi: “Oxadixyl’li Şarap İçtik – 2015 Mahsulü Yasaklı Madde İçeriyor” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından yer verdi haberinde, 2015 yılı üretimi olan şaraplarda, Güney Kıbrıs’ta kullanımı yasak olan “oxadixyl” ilacı kalıntısının tespit edildiğini yazdı.
Gazete, elde ettiği bilgilere dayandırarak verdiği haberinde, söz konusu maddeyi içeren tarım ilaçlarının kullanımının Güney Kıbrıs’ta yasak olduğunu ve bu ilaçların KKTC’den Güney Kıbrıs’a gittiğini iddia ederken, özellikle Baf bölgesinde yetiştirilen beyaz üzüm çeşitlerinden üretilen 2015 yılı şaraplarda limit üstü kalıntıya rastlandığını vurguladı.
Söz konusu ilacın varlığının Rum yetkili makamlarının yaptıkları analizlerde ortaya çıktığını ancak şarap endüstrisinin zarar görmemesi için bunun gizlendiğini iddia eden gazete, 2016 yılı şaraplarında ise bu maddeye rastlanmadığını belirtti.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.