banner913
banner932
banner1012

Güney'de çocuk mahkemeleri kuruluyor

banner1020

Güney Kıbrıs’ta çocukların işlediği suçlara ilişkin uygulamalarda köklü değişikliğe gidilmesini öngören yasa tasarısının hazırlandığını ve dün Rum Meclisine sunulduğu bildirilirken, reşit olmayan çocukların yargılanmasını gerektiren suçlarda Çocuk Mahkemelerinin devreye gireceği yazıldı

banner974
Güney'de çocuk mahkemeleri kuruluyor

banner971

Güney Kıbrıs’ta reşit olmayan kişilerin işledikleri ciddi suçlarda yargılanmaları için çocuk mahkemeleri kuruluyor.
Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs’ta çocukların işlediği suçlara ilişkin uygulamalarda köklü değişikliğe gidilmesini öngören yasa tasarısının hazırlandığını ve dün Rum Meclisine sunulduğunu yazdı.
Gazete, söz konusu yasa tasarısında, reşit olmayan bireylerin işledikleri, şiddet içermeyen hafif suçlarda öncelikle çocukların çıkarının düşünülmesi, cezanın ertelenerek yazılı uyarılarda bulunulması ve suçun niteliği ve bedelinin çocuk tarafından anlaşılabilmesine imkan sağlayacak programların uygulanmasının öngörüldüğünü yazdı.
Reşit olmayan çocukların yargılanmasını gerektiren suçlarda ise Çocuk Mahkemelerinin devreye gireceğini vurgulayan gazete, yasa tasarısının Rum Çocuk Hakları Komiseri Lida Kursumba’nın önderliğinde Adalet Bakanlığı ve diğer kurumlarla işbirliği içerisinde hazırlandığını da belirtti.
Öte yandan Alithia gazetesi, AB uyum yasaları çerçevesinde reşit olmayan bireylerin cinsel ilişki yaş sınırı ve koşullarında da değişikliğe gidildiğini yazdı.
Güney Kıbrıs’taki mevcut yasanın 18 yaşından küçükleri çocuk olarak kabul ettiği, cinsel ilişki yaş sınırını ise 17 olarak belirlediğini yazan gazete, AB’yle uyumlu yeni yasa tasarısında ise, yaşları 17’den küçük olan kişilerin, aralarındaki yaş farkının 3’ten fazla olmaması, zihinsel/fiziksel durumlarının eşit olması ve karşılıklı rıza göstermeleri kaydıyla cinsel ilişkilerinin suç sayılmayacağını vurguladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.