banner913
banner932
banner1012

ENI, en az 4 sondaj daha taahhüt etti

banner1020

ENI şirketinin en az dört tane daha sondaj gerçekleştirilmesi konusunda ENI şirketi başkan yardımcılarından Lapo Pistelli’nin Rum hükümetine bu yönde taahhüt verdiği iddia edildi

banner974
ENI, en az 4 sondaj daha taahhüt etti

banner971

ENI şirketinin, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) en az dört tane daha sondaj gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü, ENI şirketi başkan yardımcılarından Lapo Pistelli’nin Rum hükümetine bu yönde taahhüt verdiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi “ENI’den 4 Sondaj İçin Taahhüt” başlığı altında manşetten verdiği haberinde, ENI şirketinin Güney Kıbrıs’ın MEB’inde sondajları konusunda Rum hükümetiyle yaptığı sözleşme uyarınca “en az dört sondaj taahhüdünün” daha bulunduğunu yazdı.

Gazete, ENI şirketinin sözleşmesinin, 2, 3, 6, 8 ve 9 numaralı parsellerde beş sondaj öngördüğünü ancak ilkinin, yani 6 numaralı parseldeki sondajın yapılamadığını hatırlatarak sözleşmeye göre ENI’nin ilk iki yılda 2, 3 ve 9 numaralı parsellerde en az iki araştırma sondajı yapması gerektiğini vurguladı.

Dört sondaj sonucunda başarıya ulaşılması durumunda beş sondaj daha yapılmasının öngörüldüğünü vurgulayan gazete, ENI şirketi başkan yardımcılarından Lapo Pistelli’nin bu konudaki taahhütlerini Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’e de yinelediğini hatırlattı.

Gazete, ENI şirketinin bir sonraki sondaj çalışmasının 8’inci parselde olmasının beklendiğini belirtirken, öte yandan ExxonMobil’in planlarının da normal seyrini sürdürdüğünü, şirketin 10’uncu parselde ardı ardında iki sondaj yapmasının planlandığını belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.