banner913
banner932
banner1012

EastMed projesi hızlandırılıyor

banner1020

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasındaki üçlü zirvede, tarafların Doğu Akdeniz’deki doğal gazın Kıbrıs ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya taşınması amacıyla “EastMed” boru hattının inşa edilmesinin hızlandırılması kararı alındı

banner974
EastMed projesi hızlandırılıyor

banner971

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasında Yunanistan’da gerçekleştirilen üçlü zirvede, tarafların Doğu Akdeniz’deki doğal gaz rezervlerinin Kıbrıs ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya taşınması amacıyla “EastMed” boru hattının inşa edilmesi çalışmalarının hızlandırılması kararı alındı.
Fileleftheros gazetesi, “Enerjide Büyük Adım – Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail İşbirliğini Güçlendiriyor – EastMed Doğal Gaz Hattına Yoğunlaşma” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun Selanik’te gerçekleştirdikleri zirvede doğal gaz konusunda diğer ülkelere işbirliği çağrısı yaptıklarını yazdı.
Gazete, Anastasiadis, Çipras ve Netanyahu’nun zirvesinin belirleyici unsurunun, tarafların İsrail’den AB’ye doğal gaz taşınması amacıyla “EastMed” boru hattının ve elektrik taşınmasını amaçlayan optik kablo özelliği de bulunan “Euroasia Interconnector” inşası çalışmalarının hızlandırılması kararı olduğunu yazdı.
Habere göre, üçlü zirve sonrasında yapılan ortak açıklamada, işbirliğinin, katılmak isteyen diğer ülkelere de açık olduğu belirtilirken Anastasiadis, Çipras ve Netanyahu’nun açıklamalarında ise “EastMed” boru hattının bölge ve katılımcı ülkeler açısından önemine dikkat çekildi.
Gazete ayrıca, Çipras ve Netanyahu’nun Kıbrıs sorunu konusunda Anastasiadis’e yönelik desteklerini de dile getirdiklerini vurguladı.
DENİZ KAZALARI İÇİN ORTAK TATBİKAT YAPILACAK
Alithia gazetesi konuya ilişkin haberini, “Kıbrıs-Yunanistan-İsrail Arasında Özlü ve Geniş İşbirliği” başlıkları altında verirken, Selanik’teki zirve çerçevesinde üç ülkenin Çevre Bakanları’nın da bir araya geldiklerini ve deniz kazalarına müdahale konusunda işbirliği protokolü imzaladıklarını yazdı.
Habere göre, bu çerçevede, Ekim ayında ortak tatbikat düzenlenmesi kararı da alındı. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.