banner913
banner932
banner1012

“Dönüşümlü başkanlığı kabul etmeyiz”

banner1020

Eide ile görüşen DİKO Başkanı Papadopulos, dönüşümlü başkanlık, veto hakkı, sayısal eşitlik, Türklerin dört özgürlüğü, garantiler ve Türkiye’nin müdahale haklarını kabul etmeyeceklerini iletti

banner974
“Dönüşümlü başkanlığı kabul etmeyiz”

banner971

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide arasında önceki gün gerçekleştirilen görüşmeye yer verdi. 
Habere göre DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, ikisi arasındaki en son görüşmenin iki yıl önce yapılmasından dolayı Eide’ye yönelik hayal kırıklığını dile getirdiğini belirtti. 
Papadopulos, kendilerinin, Eide ve grubuna yönelik mesajlarının, 2004 yılında olduğu gibi hayal kırıklığına uğramamaları için Kıbrıs sorunundaki tüm tarafları dinlemeleri olduğunu söyledi. 
Papadopulos, “hayır” demeye mecbur kalacakları ikinci bir referandumu istemediklerini, arzu etmediklerini belirtti ve herkesin arzusunun, “evet” denilmesi mümkün olan bir çözüme ulaşılması olduğunu da ifade etti. 
Görüşme sırasında, sürecin değiştirilmesi önerisine karşı oldukları konusunu da gündeme getirdiklerini ifade eden Papadopulos, Eide’ye, köprü kurucu öneriler sunacağı bir rol verilmesinin doğru olmadığı düşüncesinde olduklarını belirtti. 
Kıbrıs aidiyetli sürecin terk edilmemesi gerektiğini söyleyen Papadopulos, böylesi bir durumunda Kıbrıs Rum tarafının, hoşa gitmeyen bir konumda bulunma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını söyledi. 
Papadopulos, “Kıbrıs helenizminin” dönüşümlü başkanlık, veto hakkı, sayısal eşitlik, Türklerin dört özgürlüğü, garantiler, Türkiye’nin müdahale haklarını kabul etmesinin söz konusu olmadığını da Eide’ye ilettiğini belirtti. 
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.