banner913
banner932
banner1012

Dikkat! Güney'de sağlıksız gıdalar piyasada

banner1020

Güney'de Paskalya yortusu nedeniyle yapılan taramalarda piyasada aflatoksin, sınırın üzerinde zirai ilaç ihtiva eden gıda ve sağlıksız koşullarda çalışan fırın, kasap ve benzeri işyerleri saptandı

banner974
Dikkat! Güney'de sağlıksız gıdalar piyasada

banner971

 Rum Sağlık ve Veteriner daireleri tarafından yaklaşan Paskalya yortusu nedeniyle yapılan taramalarda piyasada aflatoksin, sınırın üzerinde zirai ilaç ihtiva eden gıda ve sağlıksız koşullarda çalışan fırın, kasap ve benzeri işyerleri saptandı.

Politis’in haberine göre yapılan  taramalarda aflatoksin ihtiva eden 20 ton kuru yemiş, sınırın üzerinde zirai ilaç kalıntısı bulunan 21 ton muz ve 600 kilo yeşil biber  bulundu.

Sağlıksız şartlarda üretim yapan bazı fırınlar saptandığı, bazı gıdaların son kullanım tarihi geçmesine karşın pazarlanmakta olduğu  tespit edildi.

Paskalya nedeniyle şu ana kadar 17 bin civarında büyük ve küçük baş havyan kesimi yapıldığı, bu sayının 30 bine yaklaşmasının beklendiği kaydedilirken, yapılan taramalarda sorunlu görülen 583 kilo et ve et ürününün toplandığı kaydedildi. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.