banner913
banner932
banner1012

“Çözüm çabası çok daha zor”

banner1020

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu, Kıbrıs sorunundaki olguların çok olumsuz geliştiğini vurguladı

banner974
“Çözüm çabası çok daha zor”

banner971

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Kıbrıs sorunundaki olguların çok olumsuz geliştiği görüşünü ortaya koydu.
Müzakere sürecini “tahmin edilemeyecek kadar zorlaştıracak” inisiyatifler alındığını savunan ve durumun ancak siyasi yöntemle göğüslenebileceğini söyleyen Kiprianu görüşünü şöyle izah etti:
“Sayın Akıncı’nın, iki bölgeli iki toplumlu federasyonun çözüm zemin olarak kalması gerektiğini savunarak, Kıbrıs Türk toplumundaki aşırılarla çatışmak zorunda kalması, Crans Montana’daki sonucun Toprak’taki olguları, çözüm çabalarını daha da zorlaştıracak çerçevede şekillendirdiğini gösteriyor. Kıbrıs müzakereleri ne zaman çıkmaza girse gerek Kıbrıs Rum toplumundaki gerekse Kıbrıs Türk toplumundaki çözüm istemeyenler güçleniyor.”
Türkiye’nin sondaj yapmak için Karpaz açıklarına platform getirmesi ihtimali de sorulan Kiprianu “Başkan Hristofyas başkanlığı zamanında  müzakerelerin devam etmesi arzumuz günlük olarak dile getiriliyordu ve Türkiye tehdit etmeye kalktığında  uluslararası toplum hep birlikte tepki gösteriyordu” dedi ve şunları ekledi: “Şimdi siyasi pozisyonumuz o kadar güçlü değil. siyasi açıdan söylediklerimizde ve ilan ettiklerimizde çok tutarlı olmalı, çözüm irademizi sadece söylem olarak değil eylem olarak da  günlük tekrarlamalıyız.”
MALAS: “FEDERASYON TARTIŞMASININ İÇİ BOŞ”
İki toplumlu iki bölgeli federasyon modeli KKTC’de olduğu gibi Rum tarafında da tartışmaya başlandı. AKEL’in desteklediği Rum Başkan adayı Stavros Malas federasyon tartışmasını “içi boş tartışma” diye niteledi, rakiplerinden Nikolas Papadopulos’un seçim ofisinden karşılık gecikmedi.. 
Politis, “Yangın Çıkaran Açıklama.. Stavros Malas: İki Bölgeli İki Toplumlu Federasyon İçi Boş Tartışma” başlıklı haberinde Malas’ın, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i Crans Montana’da anlaşmaya fırsatı olmasına karşın geri adım atmakla suçladığını, ardından KKTC’de yaşanmakta olan federasyon modeli tartışmasına işaret ettiğini yazdı.
Habere göre  federasyon modeli tartışmasını “içeriği hiçbir yerde yazılı olmadığından, içi boş” diye niteleyen Malas “önce metinde anlaşalım, yoruma sonra  geçelim. İşgal bölgelerinde bu tartışma yapılıyor çünkü siyasi bir boşluk var” ifadelerini kullandı. 
Malas, Anastasiadis’i de 2013 seçim programında iki bölgeli iki toplumlu federasyona, DİKO seçmenini aldatmak için yer vermemekle suçladı. 
Nikolas Papadopulos’un seçim ofisi ise Malas’ın, iki bölgeli iki toplumlu federasyon tartışmasının içi boş olduğunu “itiraf ettiğini” belirterek, bu argümanın “Papadopulos’a ait olduğunu” hatırlattı. 

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.