banner913
banner932
banner1012

“Ben ikinci Zürih’e imza atmam”

banner1020

Yunanistan Başbakanı Çipras’ın, Güvenlik ve Garantiler başlığındaki müzakerelere ilişkin makamında yapılan toplantıda, “ben ikinci Zürih’e imza atmam” dediği belirtildi

banner974
“Ben ikinci Zürih’e imza atmam”

banner971

Güney’de yayımlanan Kathimerini Gazetesi “Çipras: Ben İkinci Zürih’e İmza Atmam” başlığıyla manşete çektiği haberinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın hafta başında, Güvenlik ve Garantiler başlığındaki müzakerelere ilişkin makamında yapılan toplantıda, bir çalışma arkadaşının sorusuna karşılık “ben ikinci Zürih’e imza atmam” dediğini haber verdi.
Çipras’ın son günlerde yabancı liderlerle, Avrupa Komisyonu başkanı Juncker ve BM Genel Sekreteri Guterres ile yaptığı telefon görüşmelerinde “ikinci Zürih’e imza atmam” mantığında hareket ettiğini yazan gazete güvenilir bilgilere dayanarak çoğu yabancı liderin Çipras’ın bu tezine, o kadar güçlü olmasa da, katıldığını kaydetti.
Cenevre’de 9-11 Ocak’ta liderler arasında yapılan görüşmelerde “Tek bir temas noktası bile olmadığını” yazan gazete Çipras’ın, Cenevre müzakerelerinin çöküşe gideceğini, siyasi ve ulusal nedenlerle teknik düzeyde olsa bile canlı tutulması gerektiğini önceden bildiğini de vurguladı. 
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.