banner913
banner932
banner1012

Ay Mamas'ta ayine bu yıl izin yok

banner1020

banner974
Ay Mamas'ta ayine bu yıl izin yok

banner971

Rumlar, Güzelyurt’taki Aziz Mamas Kilisesi’nde, kilisenin ismini aldığı azizin isim günü olması nedeniyle ayin yapılmasına izin verilmediği iddiasında bulundu.

Politis gazetesi “Bayram Nedeniyle… Kıbrıs Türk Dışişleri Bakanlığı Reddetti” başlığıyla verdiği haberinde, sınır kapılarının açıldığı 2003 yılında bu yana ilk kez Ay. Mamas yortusu dolayısıyla Ay Mamas Kilisesi’nde ayin yapılmasına izin verilmediğini yazdı.

İznin verilmemesine gerekçe olarak Kurban Bayramı’nın başlayacak olmasının gösterildiğini savunan gazete, (ayin yapılması) başvurusunun reddedildiğini sözde “Omorfo Metropoliti’nin” duyurduğunu aktardı.

Gazeteye göre, metropolit, 1-3 Eylül’de yapılacağı duyurulan ayinin gerçekleştirilmeyeceğini açıkladı.

Habere göre, açıklamasında “Hıristiyanların ve Müslümanların bu vatanda paralel zamanda kutlama yapmasına hiçbir şey engel değil” sözlerini kullanan metropolit, bu durumu kınayarak, bunun, adanın yeniden birleşmesi yoluna engeller koyduğunu iddia etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.