banner913
banner932
banner1012

Avrupa'daki Kıbrıslı Rumlar geri dönüyor

banner1020

banner974
Avrupa'daki Kıbrıslı Rumlar geri dönüyor

banner971

AB İstatistik Enstitüsü (Eurostat) verileri, AB ülkelerinde yaşayan veya çalışan Kıbrıslı Rumların, ülkelerine geri dönüş eğiliminde olduklarını ortaya koydu.
Alithia gazetesi, DİSİ Milletvekili Oniforos Kullas’ın, konuya ilişkin açıklamasında, Eurostat verilerine göre, diğer AB ülkelerinde çalışan ve ikamet eden Kıbrıslı Rumların sayısında 2017 yılında düşüş yaşandığını, bunun Anastasiadis hükümetinin doğru ekonomik politikalar uygulamasından kaynaklandığını söylediğini yazdı.
Habere göre Kullas, 2009-2014 yılları arasında yaşanan ekonomik kriz döneminde 2012 yılında başka bir AB ülkesinde ikamet eden Kıbrıslı Rumların oranı yüzde 6,7 iken, bu oranın 2017 yılında yüzde 3,8’le AB standartlarına gerilediğini söyledi.
Kullas, bu durumun diğer AB ülkelerinde ikamet eden Kıbrıslı Rumların ülkelerine dönüş yaptıklarının bir göstergesi olduğunu savundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.