banner913
banner932
banner1012

Anastasiadis’ten “Kabul edilemez unsurlardan vazgeçin” çağrısı

banner1020

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis önceki gün bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafının “son günlerde duydukları kabul edilemez unsurlardan vazgeçmeleri gerekir” dediği bildirildi

banner974
Anastasiadis’ten “Kabul edilemez unsurlardan vazgeçin” çağrısı

banner971

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafının “kabul edilemez unsurlardan vazgeçmeleri gerektiği” iddiasında bulundu.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafının “son günlerde duydukları kabul edilemez unsurlardan vazgeçmeleri gerekir” yönündeki sözlerini yazdı.

Habere göre, Anastasiadis, “Türkiye ve Kıbrıslı Türkler, son günlerde duyduğumuz kabul edilemez şeylerden vazgeçmeli, işgalin sona ermesi ve vatanın yeniden birleşmesi için çalışmalıdırlar” şeklinde konuştu.

Müzakerelerin iyi bir ön hazırlık ve tüm ilgili tarafların, özellikle de Türkiye’nin işbirliğiyle başlaması gerektiği şeklindeki görüşünü yineleyen Anastasiadis, “İşgali ve yerleşikliği (TC’den nüfus aktarımı) sona erdirecek, Kıbrıs’ı yabancı askerlerden ve bağımlılıktan kurtaracak, insan haklarını ve temel özgürlükleri sağlayacak bir çözümün birinci hedefleri olmayı sürdürdüğünü” söyledi.

Anastasiadis, Crans Montana zirvesinin başarısızlıkla sonuçlanmasının Türkiye’nin uzlaşmaz tutumu olduğu iddiasını yeniden dile getirirken, doğrudan müzakereler çerçevesinde çözüm bulmaktaki ısrar ve sabırlarını koruyacaklarını” sözlerine ekledi.

KASULİDİS: “NAMİ, RAUF DENKTAŞ’I ANIMSATIYOR”

Öte yandan, gazete, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in müzakereci Özdin Nami’nin birkaç gün önce yaptığı açıklamayla ilgili “Nami bana Rauf Denktaş’ı hatırlatıyor” yönündeki değerlendirmesine yer verdi.

Kasulidis’in, “Sn. Nami bana, bir evlilik anlaşmasının, olası bir boşanmanın tüm maddelerini içermesini isteyen bir zamanların Rauf Denktaş’ını hatırlatıyor” ifadesini kullandığı belirtildi.

Habere göre, Nami’nin açıklamalarının sorulması üzerine, Kasulidis, “Koşullar konmaya başlanırsa müzakerelerin başlayamayacağı” iddiasında bulundu.

Kasulidis ayrıca, Nami’nin sözlerini, KKTC’de de seçimler olmasından ötürü “ciddiye almadığını” da sözlerine ekledi.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Alithia, “Başkan Anastasiadis’ten Türkiye ve Kıbrıslı Türklere: Yeniden Birleşme İçin Gelin Çalışalım – Kasulidis’ten Nami’ye: Müzakereler Koşullarla Başlamaz.”; Politis “Kıbrıslı Türklere ve Türkiye’ye Mesaj: Kabul Edilemez Tezlerden Vazgeçin”.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.