banner913
banner932
banner1012

Anastasiadis normal devlet arzuluyor

banner1020

Anastasiadis, Rum hükümetinin çabalarının sadece iç yönetim değil, her şeyden önce, “BM Genel Sekreteri’nin de dediği gibi vatanı normal bir devlet olarak görme” arzusuna da odaklı olduğunu ifade etti

banner974
Anastasiadis normal devlet arzuluyor

banner971

Rumca gazeteler Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Çarşamba günü DİSİ’nin 42’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamaları bugün de aktarmaya devam ettiler. 

Haravgi gazetesine göre, etkinlikte Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anastasiadis, Rum hükümetinin çabalarının sadece iç yönetim değil, her şeyden önce, “BM Genel Sekreteri’nin de dediği gibi vatanı normal bir devlet olarak görme” arzusuna da odaklı olduğunu belirtti.

Normal bir devletin varlığını koruması için, ordulara ya da üçüncülerin garantisine ihtiyacının olmadığını söyleyen Anastasiadis, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin komşu devletlerle dostluk ilişkileri kurarak, kimseden tehlike görmeyecek şekilde politikalar izlediğinden söz etti. 

Bölgedeki bu büyük aileye katılacak geriye kalan tek ülkenin Türkiye olduğunu savunan Anastasiadis, Türkiye’nin, Kıbrıs sorununun çözümüne gerçekten katkı koymak istiyorsa, artık kendilerinin değil, BM ve bilhassa Genel Sekreter tarafından kabul gören önerileri, tavsiyeleri kabul etmekten başka bir şey yapamayacağını iddia etti.

Kendilerinin, diyaloga devam etmeye hazır olduklarını belirten Anastasiadis, aynı zamanda, ulusal hassasiyetin neyi dikte ettiğini, kırmız çizgilerin nerde olduğunu, çözümün ardından işleyebilecek bir devletin oluşumu yaratacak ve buna katkıda bulunacak unsurun ne olduğunun farkında olduklarını söyledi.

Alithia gazetesindeki haberde ise Anastasiadis’in, Kıbrıs Rum tarafının, tezlerini ortaya koymaya hazır olduklarını belirterek, ilerleme sağlanabilmesi için diğer tarafında da gerekli iyi niyeti göstermesi umudunu dile getirdiği aktarıldı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.