banner913
banner932
banner1012

“Anastasiadis New York’a 11. parseldeki gazla gidiyor”

banner1020

banner974
“Anastasiadis New York’a 11. parseldeki gazla gidiyor”

banner971

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, 21 Eylül’de gerçekleştirilecek olan BM Genel Kurulu toplantısına enerji gündemiyle katılacağı bildirildi.

Kathimerini gazetesi, Kıbrıs sorununun toparlanma döneminde olması ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Kıbrıs sorunu müzakerelerinin ne olacağına dair görüşme yapılması öncesinde, Anastasiadis’in New York temaslarındaki esas gündemin enerjiye odaklandığını yazdı.
Habere göre Anastasiadis, New York temasları çerçevesinde, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisinde bulunan şirketlerin yetkilileriyle de görüşecek.
Gazete, edindiği bilgilere dayanarak, Exxonmobil’in 10. parsele dair açıklamalarının Rum Hükümeti’ni çok memnun ettiğini ve TOTAL’in açıklayacağı sonuçların da, aynı şekilde olumlu çizgide olmasının beklendiğini yazdı.
Haberde, 11. parseldeki sondaj çalışmalarının sonuçlarının, 12 Eylül Salı  günü açıklanmasının beklendiği belirtildi.
“ONİSİFOROS FAKİR AMA DEĞERLİ”
Öte yandan Alithia gazetesi ise, manşetten “Onisiforos Fakir Ama Değerli” başlığıyla aktardığı haberinde, West Capella sondaj gemisinin yaptığı sondajın sonuçlarının “acı-tatlı” olduğunu; Onisiforos parselinde doğalgaz bulunduğunu ama bu miktarın, pazarlanabilir ya da avantajlı bir miktar olmadığını yazdı.
Gazete, Onisiforos parselindeki hidrokarbon yataklarının, ilerleyen zamanlarda “MEB” içerisinde yapılacak diğer sondajların sonucunda bulunacak komşu hidrokarbon yataklarıyla birleştirilerek değerlendirilebileceğini kaydetti.
Haberde, West Capella’nın Onisiforos parselindeki çalışmalarını tamamladığı ve bugünlerde, buradan ayrılmasının söz konusu olduğu belirtildi.
Gazete, Onisiforos parselindeki sondaj çalışmalarının sonucunun Salı günü açıklanmasının beklendiğini de yazdı.
Gazete, edindiği bilgilere dayanarak, West Capella matkabının, daha önceden belirlenen 4 bin 250 metre derinliğe inmediğini; yetkililerin, 3 bin 500 metreye gelindiğinde, daha derine inilmesinin herhangi bir sonuç vermeyeceği yönünde değerlendirme yaptıklarını ve matkabın, bu noktada durduğunu kaydetti.
Fileleftheros gazetesi de, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, sondaj sonuçlarıyla ilgili Salı günü, Rum Meclisi’ne bilgilendirme yapacağını yazdı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.