banner913
banner932
banner1012

Anastasiadis, New York'ta BM'nin nabzını yoklayacak

banner1020

18-22 Eylül’de New York’ta olacak Anastasiadis’in 21 Eylül’de BM Genel Kurul kürsüsünde konuşma yapacağı, Genel sekreter Antonio Guterres’le 22 Eylül’de yapacağı görüşmede, “raporu geciktiği için” BM’nin niyetini teşhis etmeye çalışacağı iddia edildi

banner974
Anastasiadis, New York'ta BM'nin nabzını yoklayacak

banner971

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, BM’nin 72’nci Genel Kurulu çalışmaları çerçevesinde Genel Sekreter Antonio Guterres’le 22 Eylül’de yapacağı görüşmede, “raporu geciktiği için” BM’nin niyetini teşhis etmeye çalışacağı haber verildi.

Politis’in “Guterres’le Anahtar Randevu” başlıklı haberine göre, Genel Sekreter’e, Guterres çerçevesi zemininde diyalog masasına dönmeye hazır olduğunu söylemesi beklenen Anastasiadis, yeni öneriler sunmayıp Genel Sekreter’in ve Kıbrıs Türk tarafının niyetini görmeyi bekleyecek.

Habere göre Rum Başkanlık Sarayı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in New York’ta görüşmesini, ancak özlü olacak ise mümkün görüyor ancak Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Theoharus sosyal medyadaki paylaşımında; ısrarla “planlı liderler görüşmesi” yönünde “bilgiler bulunduğunu” savundu.

Heyeti ile birlikte 18-22 Eylül’de New York’ta olacak Anastasiadis’in 21 Eylül’de BM Genel Kurul kürsüsünde konuşma yapacağı, Genel Sekreter’le görüşmesinin 22 Eylül saat 12.00 (yerel saatle) olarak kesinleştiği ancak diğer temaslarının halen  planlama aşamasında bulunduğu kaydedildi.

Fileleftheros “New York’a Taşınıyorlar… Akıncı ve Anastasiadis Önümüzdeki Hafta Temaslar İçin Aynı kentte Olacak” başlıklı haberinde, Akıncı ve Anastasiadis’in aynı kentte olacağını, ana gündem maddesi Kıbrıs sorunu olmakla birlikte farklı görüşme programları izleyeceklerini yazdı.

Her ikisinin de, Genel Sekreter’in iyi niyet misyonu raporunun Güvenlik Konseyi’ne sunulması ışığı altında kendi tezlerini kabul ettirmek için son bir çaba harcayacağına işaret eden gazete, Anastasiadis’in şu ana kadar üç önemli randevusunun kesinleştiğini yazdı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.