banner913
banner932
banner1012

"AKEL, Rum tarafının şekillendirdiği çözümü destekledi"

banner1020

AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu, AKEL’in her zaman Rum tarafının şekillendirdiği çözümü desteklediğini açıklayarak “Eylül 2009 tarihli Ulusal Konsey kararı aynı zamanda AKEL’in kıbrıs sorunundaki tezidir”

banner974
"AKEL, Rum tarafının şekillendirdiği çözümü destekledi"

banner971

AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu, AKEL’in Kıbrıs sorununa “herhangi bir çözümü” hiçbir zaman desteklemediğini, her zaman Rum tarafının şekillendirdiği ilkelere dayalı çözümü desteklediğini söyledi.

Politis’in haberine göre Stefanu , Sözcü Vekili Viktoras Papadoulos ve DİSİ’nin, AKEL’in Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Crans Montana’daki icraatlarını eleştirmesine  “ne yapmasını beklendiği” sorusuyla cevap vermesi üzerine açıklama yaptı.

Rum Ulusal Konseyi’nin Eylül 2009 tarihli kararının Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas hükümeti döneminde alındığını da hatırlatan Stefanu, o zaman oy birliğiyle alınan bu kararın aynı zamanda AKEL’in Kıbrıs sorunundaki tezi de olduğunun altını çizdi.

Stefanu, Kıbrıs sorununun kritik bir noktada olduğu görüşünü ortaya koydu ve Rum tarafı olarak acilen yapmaları gereken şeyin, Kıbrıs müzakerelerinin İsviçre’deki konferansta kaldığı noktadan devam etmek olduğunu söyledi.

AKEL Basın Sözcüsü, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ve hükümetinin, “oluşan ‘kazanımları’ değerlendirerek müzakerelerin devam etmesi ön şartlarını yaratacak inisiyatifler alma ve planlama sorumluluğunda olduğu” görüşünü de ortaya koydu.

EDEK ise AKEL ve DİSİ’nin dört buçuk yıldır Kıbrıs Türk tarafına ve Türkiye’ye “bol keseden taviz verme konusunda işbirliği yaptığı” görüşünü belirtti ve buna karşın Rum başkanlık seçimlerine birkaç ay kala aniden çatışma ortamı yarattıklarını kaydetti.

EDEK “AKEL Türkiye’ye başka ne vermemiz gerekirdi sorusuna cevap vermeli ve parti yetkililerinin neden halen müzakere gruplarında kaldığını izah etmeli” ifadesine yer verdi.

Haravgi haberi “AKEL Herhangi Bir Çözümden Yana Olmadı, Olmayacak “ başlığıyla aktardı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.