banner913
banner932
banner1012

“Ada’daki iyi niyet misyonu ofisi budanıyor”

banner1020

banner974
“Ada’daki iyi niyet misyonu ofisi budanıyor”

banner971

BM’nin Kıbrıs sorununda atacağı ilk adımın Ada’daki iyi niyet misyonu ofisindeki personel sayısını azaltmak olacağı, BM’nin niyetine ilişkin ilk mesajı da olacak bu hareketi, Kıbrıs’taki Barış Gücü konusunun izleyeceği öne sürüldü.

Fileleftheros “Lefkoşa’daki Kıbrıs Ofisini ‘Buduyorlar’ ” başlıklı haberinde,Barış Gücü’nün azaltılması konusu tartışılıyor olsa da bu başlığa bu aşamada dokunulmayacağını, yıl sonunda ilgilenileceğini yazdı.
Kıbrıs’taki Barış Gücü konusunda ABD tarafından baskı yapıldığını yazan gazete, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Colleen M. Traugher’in geçen  Haziran’da, Barış Gücü ile ilgili raporun hazırlıkları için Ada’yı ziyaret ettiğini hatırlattı.
Habere göre, Amerikalılar  Trump hükümetinin, Barış Gücü misyonları için BM’ye ödenen katkıların azaltılmasına dair siyasi kararı temelinde çeşitli senaryolar üzerinde çalışıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndaki düşüncelerden biri de iyi niyet misyonu ofisi altında olacak bir BM polis gücü kalmasıdır ancak böyle bir rol değişikliği için Güvenlik Konseyi’nin kararı gerekir.
Rum tarafında bu konularla ilgilenmekte olan Dışişleri Bakanlığı, caydırıcı hareket etmeleri için  Güvenlik Konseyi Daimi üyesi devletler nezdinde girişimlerde bulunuyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.