banner913
banner932
banner1012

ABD ve Rus Donanmalarının gemileri Güney'de

banner1020

banner974
ABD ve Rus Donanmalarının gemileri Güney'de

banner971

  ABD donanmasına ait “USS Gonzales” (DDG66) destroyerinin iki gündür Larnaka Limanı’nda demirli olduğu, Rus donanmasına ait “Mareşal Ustinov” füze kruvazörünün ise Yunanistan’da  ve Güney Kıbrıs’ta demirlediği haber verildi.
Fileleftheros’un haberine göre, Amerikan 6’ncı Filosu’ndaki destek görevi yapmakta olan “USS Gonzales” ziyaret programı çerçevesinde Güney Kıbrıs’a demirledi. Gemi kaptanı tarafından yapılan açıklamada, Larnaka Limanı’nda demirlemelerinin, “ABD’nin bölgenin top yükün güvenlik taahhüdünün devam ettiğinin göstergesi olduğu” belirtildi.
Aynı gazete Akdeniz’deki deniz tatbikatlarına katılmakta olan Rus donanmasına ait “Mareşal Ustinov” füze kruvazörünün de Yunanistan yanında Güney Kıbrıs’a uğradığını (demirlediği) yazdı. “Mareşal Ustinov” mürettebatının tatbikatları çerçevesinde hava savunma ve denizaltılara karşı savaş senaryoları icra ettiği, programı gereği Doğu Akdeniz’deki uluslararası sularda ikmal da yaptığı kaydedildi. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.