banner913
banner932
banner1012

2018 yılında iki sondaj çalışması yapılacak

banner1020

10’uncu parselin ruhsatlarına sahip olan ExxonMobil-Qatar Petroleum konsorsiyumunun, 2018 yılında iki sondaj çalışması yapacağı açıklandı

banner974
2018 yılında iki sondaj çalışması yapılacak

banner971

Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki 10’uncu parselin ruhsatlarına sahip olan ExxonMobil-Qatar Petroleum konsorsiyumunun, 2018 yılında iki sondaj çalışması yapacağı duyuruldu.

Fileleftheros gazetesi, dün düzenlenen basın toplantısında Exxon Mobil şirketinin Avrupa, Rusya ve Hazar bölgesinden sorumlu Başkan Yardımcısı Tristan Aspray’ın açıklamalarda bulunduğunu yazdı.

Habere göre, basın toplantısında Rum Enerji ve Ulaştırma Bakanları Yorgos Lakkotripis ve Marios Dimitriadis, Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis ve ABD ile Katar’ın Güney Kıbrıs’taki diplomatik heyetleri hazır bulundu.

Aspray’ın yaptığı açıklamalara göre, 2018 yılının ikinci yarısında 10’uncu parselde iki sondaj yapılacağını kaydeden gazete, sondajların art arda yapılacağını aktardı.

Habere göre, Aspray açıklamalarında, 10’uncu parselle ilgili olarak toplanan üç boyutlu sismik verilerin ön işlenmesinin tamamlandığını söyledi.

Bu aşamada jeofizik verilerin nihai olarak işlenmesinin yapılmakta olduğunu ifade eden Aspray, bölgede önemli olanakların bulunduğuna, aynı zamanda belirsizliklerin de olduğuna işaret etti.

Sondaj platformuyla ilgili sözleşmeler ve kuyularla ilgili planlamaların yapılmakta olduğunu belirten Aspray, çalışmalarda mümkün olduğunca “Kıbrıslıların” çalıştırılması taahhüdünde de bulundu. 
 
DOĞALGAZ SIVILAŞTIRMA TERMİNALİNE İLGİ

Öte yandan Alithia gazetesi “Exxon Mobil Terminale Kadar Bakıyor” başlığıyla verdiği haberinde, Amerikan enerji devi Exxon Mobil’in doğalgaz sıvılaştırma terminali yaratılmasına yöneliminin olduğunu dile getirdiğini yazdı.

Gazeteye göre Güney Kıbrıs’ta doğalgaz sıvılaştırma terminali yapılmasına olumlu bakan Aspray, Güney Kıbrıs’taki enerji programının sunumunu yaptığı basın toplantısında, 10’uncu parseldeki gelişmelere bağlı olarak somut adımlar atmaya yoğun ilgisini dile getirdi.

Aspray, açıklamalarında, şirketin gelecekteki adımlarının elde edilecek sonuçlara bağlı olacağını söyledi.

TÜRKİYE’NİN NAVTEX’LE TEPKİ GÖSTERDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Fileleftheros gazetesi bir başka haberinde, Türkiye’nin,  ExxonMobil tarafından dün yapılan açıklamalara, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” ve uçuş kontrol bölgesinde “yasadışı faaliyetlerde bulunarak” yanıt vermek istediğini iddia etti.

Türkiye’nin Salı günü Güney Kıbrıs’ın sorumluluğunda olduğunu iddia ettiği bölgede tatbikatlar yapmaya yönelik iki Navtex yayımladığını kaydeden gazete, buna göre dün 11.00’den 16.00’ya kadar Baf’ın 30 deniz mili güneybatısından başlayan, 6 ve 7’nci parsellerin içerine giren bir bölgenin bağlandığını savundu.

“ONİSİFOROS” İÇİN PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLAMA YAPILABİLİR

Haravgi gazetesi ise Total-Eni konsorsiyumunun, 11’inci parselde “Onisiforos” adı verilen hedefte yaptığı sondaj çalışmalarının sonuçlarıyla ilgili Pazartesi günü açıklamalar yapılabileceği ihtimalinden söz etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.