banner913
banner932
banner1012

Yüzlerce mülteci yakalandı

banner1020

Mersin’den yola çıkan iki balıkçı teknesindeki 305 Suriyeli mülteci, Baf açıklarında yakalandı

banner974
Yüzlerce mülteci yakalandı

banner971

Mersin’den yola çıktığı iddia edilen iki balıkçı teknesindeki 305 Suriyeli mültecinin, cuma akşamı Baf açıklarında tespit edildiği ve mültecilerin, teknelerden kurtarılarak, sağlık durumu kötü olanların hastaneye, gerisinin de Koçinotrimitya’daki mülteci kampına götürüldükleri bildirildi.
Politis gazetesi, teknelere 20 kişiden fazlasının binmesinin mümkün olmamasına rağmen, birinde 134, diğerinde de 171 mülteci bulunduğunu ve teknelerden birinin su alarak batma tehlikesi geçirdiğini yazdı.
Batma tehlikesi geçiren tekne için “Nearhos” acil arama kurtarma planının devreye sokulduğunu kaydeden gazete, olayla ilgili 36 yaşındaki bir kişinin tutuklandığını ve dün mahkemeye çıkarılarak aleyhinde 8 günlük tutuklama emri verildiğini belirtti.
Haberde, mültecilerin tekneye binmek için kişi başı 2 bin dolar ödedikleri ifade edildi. 
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.