banner913
banner932
banner1012

Yusuf okumak istiyor ama...

banner1020

Yusuf Alakuş henüz 12 yaşında ancak o yaşıtları gibi okula gitmek istiyor ancak, annesinin çalışma izni olmadığı için Küçük Yusuf’u okula almıyorlar

banner974
Yusuf okumak istiyor ama...

banner971

Yusuf Alakuş henüz 12 yaşında ancak o yaşıtları gibi okula gitmek istiyor ne var ki bürokratik engeller dolayısı ile okula alınmıyor.

Yıllar önce babasını kaybetmiş olan Yusuf annesi ile Kıbrıs’a yerleşmiş ancak annesinin çalışma izni olmadığı için Küçük Yusuf’u okula almıyorlar. Yusuf okumak istiyor ancak okula gidemiyor. Bu da siyasetin Yusuf’a attığı bir çelme. O daha 12 yaşında bir çocuk okula gidemediği için de kendine göre bir iş bulmuş.

Yusuf akşamları gül satarak annesine maddi katkıda bulunuyor.

Yusuf’u gül satarken mutlaka Salamis caddesinden görürsünüz her zaman elinde bir demet gül ile size şöyle seslenir ‘’abi ablaya gül alırmısın’’ bunu söylerken hem ürkek hem de masum ve de güzel bir tebesüm var Yusuf'un yüzünde.

Ancak Yusuf yaşıtları gibi okula gitmek istiyor.

Yusuf'un annesi bir fabrikada çalışıyor ülkede cezalı duruma düşmesin diye kadın üç ayda bir giriş çıkış yapıyor.

Zeliha Alakuş küçük Yusuf'un annesi,o da çocuğunun okula gitmesini istiyor ancak “hangi okula müracaat ettik’ise kimse çocuğumu okula almadı, çocuğum da okula gitmeyi çok istiyor ama benim çalışma iznim olmadığından maalesef çocuğumu okula almıyorlar’’ dedi. Küçük Yusuf yetkililerden bir an önce okula gitmek için onlardan yardım bekliyor.(MHA)

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.