banner913
banner932
banner1012

Yorgancıoğlu,Hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sundu

banner1020

  Başbakan Yorgancıoğlu, istifasını sunarken yaptığı konuşmada, DP-UG ile kurdukları hükümetin, CTP-BG yönetiminde yaşanan değişiklikten dolayı yeni bir oluşuma fırsat verebilme adına görevini iade ettiğini...

banner974
Yorgancıoğlu,Hükümetin istifasını  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sundu

banner971

 

Başbakan Yorgancıoğlu, istifasını sunarken yaptığı konuşmada, DP-UG ile kurdukları hükümetin, CTP-BG yönetiminde yaşanan değişiklikten dolayı yeni bir oluşuma fırsat verebilme adına görevini iade ettiğini söyledi.

- Erken genel seçimin ardından 31 Ağustos 2013te Yorgancıoğlu başbakanlığında kurulan CTP-BG / DP-UG hükümetinde bazı istifalar üzerine 9 Ekim 2014te değişiklikler olmuştu. 

- Bu yıl nisan ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından ise CTP-BGde olağanüstü kurultay kararı alınmış ve Genel Başkan ve Başbakan Yorgancıoğlu, genel başkanlığa aday olmamış; kurultayda Mehmet Ali Talat genel başkanlığa seçilmişti

Bugün saat 11.30 sıralarında KKTC Cumhurbaşkanlığı Sarayına gelen Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Ağustos 2013te kurulan hükümetin istifasını verdi. 

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, parti içinde yeni bir oluşuma gidildiğini ifade ederek, yeni bir hükümet kurulmasına imkan tanımak adına istifasını sunduğunu belirtti.

Hizmetlerinden dolayı Başbakan Yorgancıoğluna teşekkür eden Akıncı, Çoğulcu demokrasilerin yapısında bu vardır. Hükümetler gelecek, hükümetler gidecek hizmet verenlere toplum teşekkür edecek, yeni gelenlerden de hizmet bekleyecek. Ben size 2 yıla yakın süre yürüttüğünüz Başbakanlık görevi nedeniyle verdiğiniz hizmetler nedeniyle teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonraki çalışmalarımızda da başarılar diliyorum dedi. 

AKINCI: YENİ HÜKÜMET OLUŞANA KADAR GÖREVİ SÜRDÜRÜN

Parti liderleri ile görüşeceklerini belirten Akıncı,  Daha sonra mecliste çoğunluğu sağlayabilecek olan bir milletvekiline bu görevi vereceğiz. Teamüller vardır bu teamüllere uygun hareket edeceğimiz tabiidir. Temennim bu yeni hükümetin en kısa sürede kurulabilmesi. Boşlukta bırakılmamasıdır. Sizden de ricam yeni hükümet oluşana kadar görevi sürdürmek olacaktır. Daha sonrasında da yeni hükümet usulüne göre görevi devralıp yürütecektir. Tekrar başarılarınızın devamını dilerim dedi.

ARADA UZUN SÜRE BOŞLUK OLMASININ HİÇ KİMSEYE FAYDASI YOKTUR


Yorgancıoğlu daha sonra yaptığı açıklamada, 2013 yılı ağustos ayı sonunda görevini aldığını kaydederek, Geçtiğimiz günlerde partimizde yapılan kurultayda parti başkanlığı ve yönetiminde bir değişiklik olmuştur. Bu değişimle birlikte yeni bir hükümet oluşumuna fırsat verebilmek adına bugün sayın Cumhurbaşkanımıza hükümetimizin istifasını sundum. Umuyorum ve diliyorum ki çok kısa bir zamanda ülkemize hizmet edecek yeni bir hükümet kurulur. Çünkü gerçekten arada çok uzun bir süre boşluk olmasının hiç kimseye yararı yoktur diye düşünüyorum. Kurulacak yeni hükümete de şimdiden başarılar diliyorum dedi.

İKİ PARTİ OLASILIĞI


Yorgancıoğlu, iki parti olasılığının olduğuna dair gelen soruya ise Ben bugün hükümet görevini iade etmeye geldim. Hangi hükümetin nasıl kurulacağı konusu benim konum değildir. Parti yönetimimiz onu yürütüyor yanıtını verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncının yeni hükümet kurma çalışmaları için CTP yetkili kurullarınca seçilen Girne Milletvekili Ömer Kalyoncuya görevi vermesi bekleniyor.

CTP heyeti bugün ikinci tur koalisyon görüşmeleri için sabah saatlerinde gittiği UBPnin ardından öğleden sonra saat 15.30da da DPyi ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı da konuşmasında, Yorgancıoğlu’na, 2 yıla yakın süren başbakanlık görevi süresince verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür etti ve bundan sonraki çalışmalarında da başarı diledi.

Akıncı, “Çoğulcu demokrasilerin yapısında bu vardır. Hükümetler gelecek, hükümetler gidecek. Toplum gidenlere teşekkür edecek, yeni gelenlerden de hizmet bekleyecek” dedi.

“PARTİ LİDERLERİYLE GÖRÜŞECEĞİM”

Cumhurbaşkanı Akıncı, parti liderleriyle önümüzdeki günlerde teker teker görüşeceğini, Meclis’te çoğunluğu sağlayabilecek bir milletvekiline bu görevi vereceğini söyledi. Teamüllere uygun hareket edeceklerini kaydeden Akıncı, “Temennim yeni hükümetin en kısa sürede kurulabilmesi ve ülkenin boşlukta bırakılmamasıdır” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Yorgancıoğlu’ndan da yeni hükümet oluşuncaya kadar görevini sürdürmesini istedi.

YORGANCIOĞLU ÇIKIŞTA AÇIKLAMA YAPTI

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Akıncı ile görüşmeden çıkışta yaptığı kısa açıklamada, hükümet kurma görevini 4 Eylül 2013’te fiili olarak gerçekleştirdiğini söyledi.

CTP-BG Başkanlığı ve yönetiminde, kurultayda gerçekleşen değişimle birlikte yeni bir hükümet oluşumuna fırsat verme adına bugün hükümetin istifasını sunduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, “Umuyorum ve diliyorum ki, çok erken bir zamanda KKTC’ye hizmet edecek hükümet kurulur çünkü uzun süre boş kalmasının kimseye yararı yoktur diye düşünüyorum” dedi.

“HANGİ HÜKÜMETİN NASIL KURULACAĞI BENİM KONUM DEĞİL”

Kurulacak yeni hükümete şimdiden başarı dileğinde bulunan Yorgancıoğlu, yeni hükümet olasılıklarıyla ilgili soruya “Ben görevimi iade etmeye geldim. Hangi hükümetin nasıl kurulacağı, benim konum değil. Parti yönetimi onu yürütüyor” yanıtını verdi.

HÜKÜMETİN ÖMRÜ 22 AY SÜRDÜ

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu başbakanlığındaki CTP BG-DP UG Koalisyon Hükümeti, 28 Temmuz 2013’te yapılan Milletvekilliği Erken Genel Seçimi sonrasında kurulmuştu.

30 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı’nca onaylanan hükümet, 31 Ağustos’ta Cumhuriyet Meclisi’nde okunmuştu.

Hükümet programının 6 Eylül’de Cumhuriyet Meclisi’ne sunumunun ardından program üzerindeki görüşmeler 9 Eylül’de yapılmış ve hükümet 11 Eylül’de Meclis’te güvenoyu almıştı.

CTP-BG’de 14 Haziran 2015’te gerçekleşen kurultayla parti başkan ve yönetim değişimine bağlı olarak istifası gündeme gelen koalisyon hükümetinin ömrü 22 ay sürdü.

Cumhuriyet Meclisi’nde CTP-BG 21, UBP 18, DP-UG 8 ve TDP 3 milletvekiliyle temsil ediliyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.