banner913
banner932
banner1012

Yeşilyurt’ta Arsa Arbedesi

banner1020

Yeşilyurt’ta dün akşam kırsal kesim arsası almaya hak kazanan 162 kişiye belgelerinin verilmesi için düzenlenen törende arbede çıktı. Arsa dağıtımında haksızlığa uğrayan aileler ile arsa alan aileler yumruk yumruğa geldi Çıkan kavgada sandalyeler havada uçuştu, bazı bakan ve milletvekilleri ezilme tehlikesi geçirdi. Yeşilyurt sakini olan Hür-İş Başkanı Ahmet Çaluda ile kardeşi UBP milletvekili aday adayı Aytaç Çaluda’nın çocuklarına ve akrabalarına kırsal kesim arsası dağıtılması üzerine Ahmet Çaluda darp edildi HALKIN SESİ’ne ulaşan Yeşilyurt sakinleri, partizanca dağıtım yapılmasına tepki göstererek, bölgede evi, villası ve arazisi olanlara bir daha arsa verildiğini belirtti. Bölge sakinleri, “65 yaşındaki kişilere, 21 yaş sınırı olmasına rağmen 18 yaşından küçüklere bile arsa verildi” diye isyan etti

banner974
Yeşilyurt’ta  Arsa Arbedesi

banner971

 

Yeşilyurt’ta yumruklar konuştu

Yeşilyurt’ta dün akşam kırsal kesim arsası almaya hak kazanan 162 kişiye belgelerinin verilmesi için düzenlenen törende kavga çıktı. Arsa dağıtımında haksızlığa uğrayan aileler yumruk yumruğa geldi. Çıkan kavgada bazı bakan ve milletvekilleri ezilme tehlikesi geçirdi

Yeşilyurt, Yeşilırmak, Mevlevi ve Taşpınar’dan kırsal kesim arsası almaya hak kazanan 162 kişiye belgelerinin verilmesi için Yeşilyurt Düğün Salonu’nda dün akşam tören düzenlendi. Ancak tören sırasında bazı vatandaşların itirazları nedeniyle büyük gerginlik yaşandı ve belge dağıtımına bir süre ara verildi.

Dün geceki törende kırsal kesim arsası dağıtımında haksızlığa uğrayan aileler yumruk yumruğa geldi. Çıkan kavgada bazı bakan ve milletvekilleri ezilme tehlikesi geçirdi. Önceki akşam da Kalkanlı’da benzer bir tartışma yaşanmış ve bazı kişiler arsa dağıtımında adaletli davranılmamasını protesto etmişti.

65 YAŞINDAKİ VATANDAŞA KIRSAL KESİM ARSASI

Yaşanan olaylarla ilgili olarak bölgeden aldığımız bilgilere göre, yaşanan tartışmalar ve arbedenin sebebinin ağırlıklı olarak kırsal kesim arsalarının Yeşilyurt’ta yaşamakta olan ve oldukça varlıklı olan aileler ile köy muhtarının ailesine verilmesinden kaynaklandığı bildirildi.

Mağdur olan Yeşilyurt sakinleri, partizanca dağıtım yapıldığını ve yasaya göre 21 yaş sınırı olmasına rağmen 18 yaşından küçüklere, 65 yaşında bir kadına arsa verildiğini ancak hak edenlere verilmediğini söyledi.

HALKIN SESİ’ne ulaşan bölge sakinleri, Yeşilyurt’ta evi, villası ve arazisi olanlara bir daha arsa verildiğini belirtti.

Kırsal kesim arsası verilen kişiler arasında 65 yaşında isminin baş harfleri Ş.Y ile kardeşi A.Y, 18 yaşında olan kız A. B ile erkek C.T, köy muhtarı Ahmet Özüdoğru’nun tüm ailesine ve hatta ülkede yaşamayan akrabalarına bile verildiği bildirildi.

AHMET ÇALUDA DARP EDİLDİ

Yine Yeşilyurt sakini olan sendikacı Ahmet Çaluda ile kardeşi UBP milletvekili aday adayı Aytaç Çaluda’nın çocuklarına ve yakın akrabalarına kırsal kesim arsası verildiği bildirilirken,  ayrıca oldukça varlıklı olan isminin baş harfleri M.T’nin ailesine kırsal kesim arsası verildiği ve bu nedenle ihtiyacı olan ancak kırsal kesim arsası alamayan köy sakinlerinin itirazları nedeniyle olayların yaşandığı bildirildi.

Yaşanan arbede sırasında Ahmet Çaluda’nın darp edildiği gelen bilgiler arasında bulunurken, bu tören nedeniyle bölgede bulunan bazı milletvekillerinin ise bu haksız duruma tepki koydukları kaydedildi.

Yapılan haksız dağıtım nedeniyle itirazları olan Yeşilyurt sakinleri bu kırsal kesim dağıtımının iptal edilerek yeniden değerlendirme yapılmasını istediler.

Kavganın ardından törende konuşan İçişleri Bakanı Kutlu Evren, köy köy gezerek, gençlere kendi bölgelerinde konut sahibi olabilmesi için arazi dağıttıklarını anlattı.
Evren, Yeşilyurt'ta 113 arsa açtıklarını ve 113 hak sahibi bulunduğunu, Mevlevi köyünde 30 arazi ayrıldığını ancak 23 kişiye hak sahipliği belgesi dağıtabileceklerini, Taşpınar’da 15 arsa açtıklarını ancak 13 kişiye hak sahipliği belgesi verebileceklerini, Yeşilırmak’ta  13 arsa açtıklarını 13 kişiye hak sahibi belgesi vereceklerini ifade etti.
 

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.