banner913
banner932
banner1012

"Yerel gıda ve mevsiminde üretilen ürünleri tüketin"

banner1020

banner974
"Yerel gıda ve mevsiminde üretilen ürünleri tüketin"

banner971

Slow Food Salamis Başkanı Umut Kurşun, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla mesaj yayımlayarak halkı yerel gıda ve mevsiminde üretilen ürünleri tüketmeye çağırdı. 

Kurşun konuyla ilgili yazılı açıklamasında Uluslar arası Slow Food örgütünün 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla “#menuforchange” etiketiyle sosyal medya kampanyası başlattığını dile getirdi. 

“Gezegenimizi ve geleceğimizi korumak iklim değişikliğine dur diyebilmek için, yerel gıdaya ve mevsiminde üretime öncelik vermeliyiz” diyen Kurşun, halkı bugünden itibaren, üç hafta boyunca sadece yerel ve mevsimsel gıdalarla beslenmeye; küçük üreticiler tarafından yetiştirilmiş sebze-meyveleri satın almaya ve hazır gıdadan uzak durmaya çağırdı.  

Kurşun halkı bu yaklaşımla yaptıkları yemekleri “#slowfood #eatlocal #yerelüretyereltüket #yerelgıda” etiketleriyle sosyal medyada paylaşmaya çağırdı.  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.