banner913
banner932
banner1012

Yenierenköy Belediyesi Meclis'te gündem oldu

banner1020

banner974
Yenierenköy Belediyesi Meclis'te gündem oldu

banner971

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısında milletvekillerinin güncel konuşmalarıyla çeşitli konular Meclis’e taşındı.

Toplantıda ilk olarak bilgiye ve onaya sunuş işlemleri yapıldı ve KKTC ve TC Hükümetleri Arasında Sosyal Güvenlik Anlaşmasının Uygulanmasına İlişkin İdari Anlaşma ile Hukuk ve İdari İşler Komitesi’nin Ceza Değişiklik Yasa Önerisi’ni ivediliğiyle birlikte geri çektiği milletvekillerinin bilgisine getirildi.

ANGOLEMLİ YENİERENKÖY BELEDİYESİ’YLE İLGİLİ KONUŞTU

Toplantıda daha sonra iç tüzüğün 62. maddesi uyarınca belediye çalışanlarının sorunları konusunda TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli söz aldı.

Yenierenköy Belediyesi’nde yapılan greve dikkat çeken Angolemli, hükümetin belediye çalışanlarının sorunlarına bir an önce çözüm bulması gerektiğini kaydetti.

Çalışanların angarya çalıştırıldığını ileri süren Angolemli, belediyeye kilit vurulmasının faturasının vatandaşlara çıkacağını söyledi.

Köklü çözüm bulunana kadar kilidin açılmayacağını hatırlatan Angolemli, sorunun çözümü için yetililere çağrıda bulundu.

ÇAVUŞOĞLU: “AŞILMAYA ÇALIŞILDI AMA BAŞARILI OLUNAMADI”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, özelde Yenierenköy, genelde de tüm belediyelerin sorunları olduğunu, bu sorunların aşılmaya çalışıldığını, ancak başarılı olunamadığını anlattı.

Çavuşoğlu, Yenierenköy Belediyesi’nin diğer belediyelere kıyasla daha çok problemi olduğunu belirterek, bu sorunları sıraladı.

Gelinen aşamada akıllı sayaç konusunda bir yardım yapıldığını belirten Çavuşoğlu, Maliye Bakanlığı’yla konu hakkında görüştüklerini ifade etti.

Çavuşoğlu, sorunu çözüp altı ay sonra benzer bir sorunla karşılaşmamanın önemine işaret ederek, sonuç alıcı bir çözüm için hükümetin çalıştığını ve projelerin ortaya koyacağını kaydetti.

“BELEDİYELER BÜYÜYEREK KURUMSALLAŞMALI”

Bu belediye sayısının ülkeye hizmet veremediğini dile getirerek, bir çalışma yapıldığını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, belediyelerin büyüyerek, kurumsallaşması gerektiği fikrinden hiç vazgeçmediğini, İçişleri Bakanlığı’nın da bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

14 BELEDİYE

CTP Milletvekili Asım Akansoy’un yerinden bir sorusu üzerine de belediye sayısının 14’ten fazla olmayacak şekilde çalışma yapıldığını, bunu aynen desteklediğini ifade eden Çavuşoğlu, hükümetin çalışmaların bu yönde sürdüğünü kaydetti.

Nazım Çavuşoğlu, “Önümüzde seçimler var bu uygulamaya seçimden sonra geçilmesi lazım” dedi.

“BU HAFTA İÇİNDE MASAYA BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ KONULACAK”

Bakan Çavuşoğlu, TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli’nin yerinden sorusu üzerinde ise, Yenierenköy Belediyesi konusunda bu hafta içerisinde masaya bir çözüm önerisi konulacağına inandığını söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.