banner913
banner932
banner1012

Yenierenköy Belediyesi çalışanları 1 milyon TL alacaklı

banner1020

Yenierenköy Belediyesi’nin 120 çalışanı 2 maaş ve 13’üncü maaş olmak üzere toplam 1 milyon 50 TL alacaklı

banner974
Yenierenköy Belediyesi çalışanları 1 milyon TL alacaklı

banner971

Yenierenköy Belediyesi çalışanları iki aydır maaş alamıyor… 13 maaşını da henüz ödenmeyen çalışanların birçoğu evine ekmek götüremeyecek duruma geldi…

Kimi çalışan, elektrik borcunu ödeyemedi evi elektriksiz kaldı, kimiyse çocuğuna harçlık veremediği için evladını okuldan aldı…

“Durumumuz vahim” diyen belediye çalışanları, ne yapacağını bilemez durumda…

Yenierenköy Belediyesi’nin 120 çalışanına aylık 350 bin TL’den olmak üzere toplam 700 bin TL iki maaş ayrıca 350 bin TL de 13’üncü maaş ödemesi gerekiyor.

Belediyenin iki maaş ve 13’üncü maaşı ödeyebilmesi için toplam 1 milyon 50 bin TL’ye ihtiyacı var… Ancak Belediye Başkanı Mehmet Kadı’nın elinde sadece 200 bin TL bulunuyor… Çalışanlara en az bir maaş (aralık ayı) ödeme yapabilmesi için 150 bin TL’ye daha ihtiyacı var…

Kadı: En kısa zamanda bir maaşı ödeyeceğim

Yenierenköy Belediye Başkanı Mehmet Kadı, batmış bir belediye devraldığını belirterek çalışanların maaşlarını en kısa zamanda ödemek için uğraştığını söyledi.

Kadı, belediyenin bütçesi onaylanmadığından dolayı 2016 katkısını hâlâ alamadıklarını ifade ederek bu katkının 351 bin 150 TL olduğunu belirtti.

Ocak ayında verilen devlet katkısından yapılan kesintiler arasında Su İşleri Dairesi’ne 2 bin 650.40 TL, gelir vergisine 72 bin 279.15 TL, 13 maaş dahil, sosyal sigortalara 92 bin 953.85 TL, İhtiyat Sandığı’na 40 bin 429.25 TL kesildiğini anlatan Kadı, belediyenin eline 110 bin 228.12 TL geçtiğini söyledi.

Kadı, şu an elinde 200 bin TL olduğunu, çalışanları ödeyebilmek için yaklaşık 150 bin TL’ye daha ihtiyaç duyduğunu ifade ederek “Onu da en kısa sürede toparlayıp çalışanımı ödeyeceğim. Belediyenin Vakıflar Bankası’na olan borcunun ocak ayı kesintisi unutuldu. Şubat ayında ikisi beraber kesilecek, bu da 51 bin 320 TL’dir” dedi.

Belediye bütçesini onaylanması durumunda şubat ayında 66 bin TL alacaklarını belirten Kadı, ocak ayında maaşlara gelen hayat pahalılığından dolayı tüm personele ekstra 30 bin TL daha vermeleri gerektiğini söyledi. Kadı, “Bütçemiz onaylandığı takdirde Belediyeler Birliği’nde belediyemizin biriken borçlarından kesinti yapılacak. Mart ayında Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen suya da 75 bin 111.10 TL de kesinti yapılacak. Belediyenin durumu bu. Ben elimden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyorum. En kısa zamanda bir maaşı ödeyeceğim” dedi.

Tulga: Üstüne bir bardak soğuk su mu içelim?

Yenierenköy Belediyesi işçi temsilcisi Ozan Tulga, maaş alamayan çalışanların durumunun vahim olduğunu söyledi.

13 maaş ve 2 maaş alacaklı olduklarını ifade eden Tulga, “Birkaç gün içinde bir yerlerden para bekleniyormuş, biz de o paranın gelmesini bekliyoruz. En azından bizlere bir maaş olsun verilsin” dedi.

Tulga, diğer bir maaş ve 13 maaşın da verilip verilmeyeceğini bilmek istediklerini ifade ederek “Yoksa üstüne bir bardak soğuk su mu içmeliyiz. Bu güne kadar bizleri hiç kimse bilgilendirmedi. Çalışanlar olarak çok mağdur durumdayız” dedi.

Birçok çalışanın maaş alamadığı için ödemelerini yapamadığını, evinde elektriği kesilenler, çocuğunu okuldan almak zorunda kalanlar olduğunu ifade eden Tulga, “Önümüz karanlık. Çoğu arkadaşımız çocuğunun okul taksitini ödeyemez sağdan solda borçlanıyor. Çocuğun okul taksitini yatırabilmek için çoğu kişi çocuğuna okul harçlığı veremez durumda yani kısacası çalışanlar olarak çok zor durumdayız. Bir an önce en azından bir maaş ödenelim” dedi.

Ayşe BULUT

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.