banner913
banner932
banner1012

“Yeni nesil kadınlar mücadeleye devam etmeli”

banner1020

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Onursal Başkanı Süheyla Küçük, yeni nesil kadınların da mücadeleye devam etmesini istedi.

banner974
“Yeni nesil kadınlar mücadeleye devam etmeli”

banner971

 Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Onursal Başkanları Süheyla Küçük’ü ziyaret etti.

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Başkanı Gülten Feridun ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Kadınlar Günü’nde birliğin en sevilen başkanı ve kurucularından Süheyla Küçük’ü kutlamak istediklerini belirterek, Kıbrıs’ta kadınlarla erkeklerin birlik ve dayanışma içerisinde mutlu yıllar geçirmesini diledi.
Meclis’teki 9 kadın milletvekilinin ortak açıklama yaparak kadınlarla ilgili çalışma yapacaklarını açıklamalarının kendilerini sevindirdiğini söyleyen Feridun, kendilerinin de kadınların daha iyi koşullarda yaşaması için çalışmaya devam edeceğini vurguladı.


KÜÇÜK: “KADINLAR BİRLİĞİ 63 YILDIR ÜZERİNE DÜŞENİ HAKKIYLA YAPIYOR”
Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün eşi de olan ve uzun yıllar birliğin başkanlığını yürüten Süheyla Küçük ise, Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği’nin ülkenin en eski kadın kuruluşu olduğunu anımsatarak, birliğin kurulduğu günden itibaren 63 yıldır üzerine düşeni hakkıyla yerine getirdiğini söyledi.
Yeni nesil kadınların da mücadeleye devam etmesini temenni eden Küçük, birliğin daha çok uzun yıllar var olmasını ve faydalı işlere imza atmasını diledi.

TUNCERİ: “KADININ GÖRÜNÜR OLMASINI SAĞLAMAK İÇİN”
Birliğin Lefkoşa Merkez Başkanı Halide Tunceri ise, birliğin 1953 yılında kurulan en eski kadın kuruluşu olduğunu belirterek, birliğin kadının toplumda görünür olmasını sağlamak için kurulduğunu ve o günden beri aynı vizyonla görev yaptığını söyledi.
Birliğin her zaman kadınların yanında yer aldığını ve sorunlara çözüm aradığını dile getiren Tunceri, birliği yaşatarak kadınlara destek olmanın en öncelikli görevleri olduğunu kaydetti.
Tunceri’nin ardından birlik üyesi kadınlar duygularını paylaştı.
Öte yandan Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dün sabah sırasıyla Atatürk Anıtı, Dr. Fazıl Küçük Anıtı ve Zübeyde Hanım Büstü’ne çelenk koydu.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.