banner913
banner932
banner1012

Yeni Erenköy'de toplu istifa

banner1020

Yenierenköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Kadı ve 10 belediye meclis üyesi, dün gece yapılan belediye meclis toplantısında, belediyedeki mali sorunların aşılmaması gerekçesiyle topluca istifa etme kararı aldı.

banner974
Yeni Erenköy'de toplu istifa

banner971



Mehmet Kadı ve 10 meclis üyesinin görevlerinden istifa dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığına sunması bekleniyor. Mesut Yıklıcı’nın Yenierenköy Belediye Başkanlığından istifası  üzerine Ağustos 2016’dan beri Mehmet Kadı Başkan Vekili olarak görev yapıyordu.

Mehmet Kadı TAK’a yaptığı açıklamada, Belediye çalışanlarının 5 aydır maaş almadığını, bu durum karşısında işçilerin “isyan” ettiğini bunun üzerine dün akşam belediye meclisini ve beldeye bağlı on köyün muhtarlarını toplantıya çağırdığını söyledi.

Kadı, bahse konu toplantıda, muhtarlarla birlikte Hükümet nezdinde Belediyedeki çıkmazı görüşme önerisinin kabul görmediğini, bunun üzerine belediye meclis üyelerinin oy birliği ile istifa kararı alındığını anlattı.

Belediyenin hizmet vermekle yükümlü olduğu bölgelerde 22 Ocak’tan itibaren çöplerin toplanmadığını, su isale hattındaki patlak ve arızaların giderilmediğini anlatan Kadı, Belediye çalışanlarının maaşlarını almadıkları gerekçesiyle iş yapmayı reddettiklerini, Belediye’deki mali sıkıntının kangrenleştiğini ve bu sorunu kendilerinin çözmelerinin mümkün olmadığını söyledi  

SEÇİM VE HALK OYLAMASI YASASI

Seçim ve  Halk Oylaması Yasası’na  göre, Muhtarlık ve Belediye Başkanlığında seçim dönemi bitmeden önce, herhangi bir nedenle boşalma olması halinde bu yerler, ara seçimlere kadar, halen üyelik görevini sürdürenlerin salt çoğunluğu ile kendi aralarından seçecekleri bir üye ile vekaleten doldurulur. 

Ancak, belediye meclisi üye tam sayısının en az yarıdan bir fazlasının boşalması halinde ise boşalan üyelikler için derhal ara seçim yapılır. Bu gibi ara seçimler için, boşalmanın ilan edildiği gün seçimin başlangıç günüdür ve altmışıncı günden önceki ilk pazar günü oy verilir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.