banner913
banner932
banner1012

Yeni av alanları Eko-Agro Turizme zarar veriyor

banner1020

ipkarpaz Çevre Koruma ve Sosyal Aktivite Derneği, Dipkarpaz bölgesinde ava açılan yerlerin köy içinde yapılan eko-agro turizme zarar verdiğini savundu.

banner974
Yeni av alanları Eko-Agro Turizme zarar veriyor

banner971

 


Dipkarpaz Çevre Koruma ve Sosyal Aktivite Derneği Başkanı Fırat Borak, konuyla ilgili açıklamasında, her yıl genelde Karpaz, özelde Dipkarpaz bölgesinde kalın ve ince av bölgelerinin sınırlarının genişletildiğini ve son Bakanlar Kurulu kararıyla 2 Eylül’de, İnce Av’ın (Üveyik avı) açılmasına karar verildiğine işaret etti.

Ava açılan bölgelerin köy sınırlarına oldukça yakın olduğundan, köy içerisinde yapılan eko-agro turizme zarar verdiğini kaydeden Borak, bunun yanında geçmiş yıllarda yaşanan kazalar ve istenmedik sonuçları da beraberinde getirdiğini belirtti.

Borak, “İsteğimiz, hiçbir görüş alınmadan ortaya çıkan bu fevri kararın derhal geri alınması, sınırların köy dışına çıkmasıdır. Aksi takdirde, yazlık kazançlarının büyük çoğunluğunu turizmden kazanan köy pansiyoncularına etkisi fazla olacaktır.” ifadelerini kullandı

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.