banner913
banner932
banner1012

Yedikonuk Kuzey Sahil Yolu projesi ihaleye çıkılıyor

banner1020

Bölge halkının sahile daha kolay ulaşmasına fırsat verecek yolun ülke turizmi açısından da önemli olduğunu belirten Dürüst, 3 milyon TL’ye mal olacak 5 kilometre uzunluğunda,  4 metre genişliğindeki yol için hazırlanan projenin, ihaleye çıkılmak üzere Merkezi İhale Komisyonu’na gönderildiğini ifade etti

banner974
Yedikonuk Kuzey Sahil Yolu projesi ihaleye çıkılıyor

banner971

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Yedikonuk Kuzey Sahil Yolu projesinin Merkezi İhale Komisyonu’na gönderildiğini açıkladı.

Dürüst konuyla ilgili bugün Bakanlık binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu da hazır bulundu.

Sennaroğlu burada yaptığı konuşmada, Bakan Dürüst’e görevinin ilk günlerinde ilettikleri Büyükkonuk- Sazlıköy yolunun tamamlandığını hatırlatarak, yörede gerçekleştirilen çalışmalar için teşekkürlerini iletti.

Yedikonuk -Kuzey Sahil Yolu’nun da bölge için hayati olduğunu anlatan Sennaroğlu, bu yolun yapımının turizm açısından da önemli olduğunu kaydetti.

Sennaroğlu, Bakan Dürüst’e ve hükümete, bölgeye götürülen hizmetler için teşekkür etti.

DÜRÜST: “TOPLAM BEDEL 3 MİLYON TL”

Bakan Dürüst de konuşmasına, bölgeye verdiği hizmetler için Sennaroğlu’na teşekkür ederek başladı.

Ülkenin her metrekaresinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Dürüst, Yedikonuk- Kuzey Sahil Yolu’nun yapılacağı bölgeyi yerinde incelediklerini kaydetti.

Bölge halkının sahile daha kolay ulaşmasına fırsat verecek yolun ülke turizmi açısından da önemli olduğunu belirten Dürüst, 3 milyon TL’ye mal olacak 5 kilometre uzunluğunda,  4 metre genişliğindeki yol için hazırlanan projenin, ihaleye çıkılmak üzere Merkezi İhale Komisyonu’na gönderildiğini ifade etti.

Dürüst, doğaya uyumlu, sathi kaplamalı asfalttan yapılacak yolun bölge halkına ve bu yolu kullanacak herkese hayırlı olmasını dileyerek çabalarından ötürü Sennaroğlu’na ve Bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

Bir soru üzerine Güzelyurt Lefke yoluyla ilgili de bilgi veren Dürüst, yolun Doğancı’ya kadar olan kısmının büyük oranda tamamlandığını ve gelecek ay trafiğe açılmasının planlandığını kaydetti.

Dürüst, Doğancı-Lefke arasında kalan yol içinse mevcut sorunların çözülmeye çalışıldığını belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.