banner913
banner932
banner1012

YDP: "Trafik tüzüğü uygulanmalı"

banner1020

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Kadın Kolları Başkanı Nurcan Çiftçi, 2017 yılı içerisinde 30 insanın trafik terörüne kurban gittiğine dikkat çekerek, bu kazaları kader olarak nitelendirme ve sorumluları aklamanın vicdani ve ahlaki bir durum olmadığını savundu.

banner974
YDP: "Trafik tüzüğü uygulanmalı"

banner971

Çiftçi yaptığı açıklamada, yetkilileri bu konuda hiçbir tedir almamakla itham ederek, trafik kazalarının 3/1’inin acemi sürücülerden kaynaklandığı gerçeğinden hareketle sürücü eğitimi, şöför okulları ve ehliyet sınavlarının mercek altına alınması ve ciddi denetime tabii tutması gerektiğini kaydetti.

Ülkede bu konuda Mayıs ayında AB Standartlarına uygun bir tüzük hazırlandığı halde aradan aylar geçmesine rağmen en küçük bir adım atılamadığını ileri süren Çiftçi, ilgili tüzükte ehliyet alacak öğrencilere gece sürüş dersleri verilmesi öngörülürken bu konuda hiç bir şöför okulunda eğitim verilmediği veya bu konuda herhangi bir hazırlık da yapılmadığını iddia etti.

Kazaların en önemli sebepleri arasında aşırı sürat ve dikkatsiz sürüş yanında bir diğer sebebin yolların avrupa standartlarda olmaması olduğunu savunan Çiftçi, “Onarılmayan kırık bariyerler, silinmiş çizgiler, kırılmış ve delinmiş asfaltlar, yıllardır onarılmayan 74 ten kalma yollar gelmiş geçmiş tüm iktidarlarımızın alnındaki lekedir” dedi.

Çiftçi, hükümeti kendi hazırladığı tüzüğe sahip çıkma ve tüzüğün uygulanması için gerekli adımları atmaya çağırdı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.