banner913
banner932
banner1012

Yasalara aykırı işletme izni veriliyor, yatırım yapılmıyor

banner1020

Ülkemizdeki gece kulübü sektöründe insan ticareti devam ederken, bazı gece kulübü işletmecilerine ayrıcalık tanınıyor.

banner974
Yasalara aykırı işletme izni  veriliyor, yatırım yapılmıyor

banner971

Örneğin KKTC’de uyuşturucu suçundan dolayı geçmişte hapis yatan Nazım İleri Topal, ülkede bir gece kulübünün işletme sorumluluğunu yapıyor.

KKTC Anayasası’nda kriminal suç işleyen bir kişiye alkollü mekan işletme izni verilemeyeceği maddesi yer alırken, uyuşturucu suçundan hapis yatan söz konusu kişiye bu konuda yasalara aykırı şekilde izin veriliyor.

Öte yandan aynı gece kulübünün sahibi olan Yusuf Ulucanhan adlı kişinin de işletme sahibi olduğu halde İngiltere’de yaşadığı ve sosyal sigorta ile ihtiyat sandığına hiçbir yatırım yapmadığı ortaya çıktı.

Çalışma Bakanlığı’nın bu konuda nasıl bir tavır sergileyeceği merakla beklenirken, gece kulüplerine yönelik bir süre önce başlatılan denetimlerin arkasının gelmemesi ise tepki çeken bir başka unsur oluyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.