banner913
banner932
banner1012

Yargıdan bir ilk

Mahkeme, ‘sosyal medya üzerinden hakarete’ ilk kez mahkumiyet verdi. Doğuş Derya’ya hakaret eden Bertan Zaroğlu, 60 bin TL tazminat ödeyecek Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Derya’nın kişilik haklarına ve kadınlık onuruna saldırıldığına bulgu yapan mahkeme, Bertan Zaroğlu'nu 45 bin TL tazminat, 15 bin TL de dava masrafı olmak üzere toplam 60 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti

banner974
Yargıdan bir ilk

banner971

Evrim KAMALI

CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya'ya cinsel içerikli düşünce ile Sosyal Paylaşım sitesi Facebook üzerinden hakaret eden Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ayrıca Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Sekreteri Bertan Zaroğlu aleyhinde Doğuş Derya tarafından açılan tazminat davasının kararı dün Kıdemli Yargıç Tacan Reynar tarafından açıklandı.

Kıdemli Yargıç TacanReynar huzurunda uzun soluklu gerçekleşen duruşma neticesinde Bertan Zaroğlu'nun Milletvekili Doğuş Derya'ya yönelik sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerimde yapmış olduğu " Sayfamdaki arkadaşlarmınaffina sığınarak Doğuşummm,Bebeğimmmmmmm,Anlıyorum izdırabını fakat biraz farklılık yap senin stresini sıkıntını çekmekten bıktık içine al ki diline vurmasın" yorumunu Davacı Derya'yı kişilik haklarına ve kadınlık onuruna saldırıldığına bulgu yaptı. Reynar özetle Davalı Bertan Zaroğlu'nun yapmış olduğu yorumda her ne kadar açık yazmasada cinsel içerikli düşünce ile yazdığının ortada olduğunun altını çizdi.  

Kıdemli Yargıç TacanReynar'ın yazmış olduğu ve okuması yaklaşık 3 saat süren gerekçeli kararındaDoğuş Derya’nın Bertan Zaroğlu’na yönelik ‘zem ve kadih’ (hakaret ve sövme) davasında tazminat hakkı almaya hak kazandığını açıklayarak, Bertan Zaroğlu aleyhine  45 bin TL tazminat ve 15 bin TL dava masrafı olmak üzere toplam 60 bin TL tazminat hükmüne karar verdi. 

Mahkemede sonucunda Milletvekili Doğuş Derya avukatları  Jale Dizdarlı ve Ongun Talat  işe birlikte açıklama yaparak adalete güveninin tam olduğunu, netice itibariyle yanılmadığını belirterek hükmedilen tazminatı da Kadın Hakları ve Çocuk Hakları konusunda mücadele veren örgütlere paylaştıracağını açıkladı. 

Mahkemede hukuk davası neticesinde verilen tazminat hükmünden sonra gözler dava konusu ile ilgili olarak savcılık tarafından Bertan  Zaroğlu ile birlikte Latif Akça, Kenan Akın, Ali Tekin, Kemal Çakırgöz ve Rifat Yıldız  aleyhine açılan 5398 /2017 numaralı Cinsel Tacizlik davasına çevrildi.

Bertan Zaroğlu

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memed - 6 yıl önce
Bir kadına . üstelik bir milletvekiline böyle aşağılayıcı şeyler yazmak. pess. Neyse ki yanına kalmadı. Çok isabetli bir karar olmuş. kimse kimseye böyle şeyler yazamamalı.Ama ders almışa benzemiyorlar. Böyle davrananlar cezasız kalırsa toplum biter.
Avatar
Mahmut - 6 yıl önce
Sosyal medya ve veya başka bir yer fark etmez, sövmek hakaret etmek gibi filleri tasvip etmiyorum, fakat mahkemenin verdiği kararın da adil olduğunu şahsen düşmüyorum. Yüzlerce sosyal medyada açık hakaretler yapılırken mahkemeler sosyal medyayı delil sahi kabul etmezken sayın yargıç oturup sayfalarca karar üretmiş yetmemiş atıfta yapmış, BUNA DA ADALET DİYORUZ .. bu duruma ancak gülerim...