banner913
banner932
banner1012

Yangın söndürme uçağı için girişim

banner1020

Yangın söndürme uçağının KKTC’de konuşlandırılması için Tarım Bakanlığı’nın Türkiye nezdinde girişim yapması kararı üretildi

banner974
Yangın söndürme uçağı için girişim

banner971

Orman yangınları konusunda açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, yangın söndürme uçağının KKTC’de konuşlandırılması için Tarım Bakanlığı’nın Türkiye Cumhuriyeti nezdinde girişim yapması kararı üretildiğini söyledi. 
Geçmişte imzalanan protokol kapsamında, Türkiye’deki yangın söndürme uçaklarının buradaki yangına 17 ile 23 dakika arasında müdahale edilebileceği bilgisinin Bakanlar Kurulu’na aktarıldığını da kaydeden Özersay, “Sayın Tarım Bakanını özellikle bu yaz döneminde Türkiye’den bir yangın söndürme uçağının KKTC’de konuşlandırılması için girişimde bulunması için yetkilendirdik” dedi.
Özersay, fizibilete çalışması yapıp tamamladıktan sonra orman yangınlarının söndürülmesi konusunda diğer alternatiflerin neler olabileceği konusundaki bilgiyi kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. 
Kudret Özersay, Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısında bazı yabancıların taşınmaz mal alabilmelerine olanak sağlayacak kararlar aldığını da söyledi. 
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.