banner913
banner932
banner1012

Yağmur Karakum, Lemar, Püsküllü bölgesi ve Ozanköy'de etkili oldu

banner1020

Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen, sağanak yağmurun özellikle Karakum, Lemar, Püsküllü ve Ozanköy’de olduğunu belirterek, bunun üzerine bölgeye ulaşan Sivil Savunma, İtfaiye ve belediye ekiplerinin olaya müdahele ederek, su basan zemin katlardaki bazı konut ve işyerlerinde vatandaşın yardımına koştuğunu belirtti

banner974
Yağmur Karakum, Lemar, Püsküllü bölgesi ve Ozanköy'de etkili oldu

banner971

Sağanak yağmur Girne’de etkili oldu. Saat 09:00 sıralarında başlayıp ardından sağanağa dönüşen yağmur özellikle Karakum, Lemar, Püsküllü bölgesi ve Ozanköy’de bir çok konut ve işyerinin zemin katlarının sular altında kalmasına, trafiğin aksamasına ve elektrik kesintilerine neden oldu.

Bunun üzerine harekete geçen Girne Belediyesi, Sivil Savunma ve İtfaiye’ye bağlı ekipler su basan konut ve işyerlerine müdahale etti.

ERİŞMEN

Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen TAK’a verdiği bilgide, sağanağın özellikle Karakum, Lemar, Püsküllü ve Ozanköy’de olduğunu belirterek, bunun üzerine bölgeye ulaşan Sivil Savunma, İtfaiye ve belediye ekiplerinin olaya müdahele ederek, su basan zemin katlardaki bazı konut ve işyerlerinde vatandaşın yardımına koştuğunu söyledi.

Sivil Savunma ve İtfaiye’ye toplam 10 ihbar geldiğini aktaran Erişmen, bunlar arasında Ozanköy’de bir eve yıldırım düşmesi de bulunduğunu kaydetti.

Ekiplerin yapılan tüm ihbarlara baktığını belirten Erişmen, olayda yaralanma gibi ciddi bir olayın yaşanmadığını ifade etti.

Yapılan ihbarlar arasında Sivil Savunma’ya; “duvar yıkıldı çocuklar altında kaldı” şeklinde bir de asılsız ihbarda bulunduğunu aktaran Erişmen, bunun üzerine bölgeye ulaşan ekiplerin böyle bir olayla karşılaşmadığını söyledi.

Geçmişte Girne’de yaşanan taşkınlara karşı İçişleri Bakanlığı, Kaymakamlık ve Belediye işbirliğinde gerekli önlemler alındığını da vurgulayan Erişmen, bu kapsamda Karaoğlaoğlu S Bölgesinde 3 gölette çalışmaların tamamlandığı, 4. gölette ise sürdüğünü kaydetti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.