banner913
banner932
banner1012

Ve kış geldi

banner1020

Havalar soğudu, yağışlı hava ülkeyi etkisi altına aldı, Trodos’a sezonun ilk karı yağdı

banner974
Ve kış geldi

banner971

Yağışlı hava ülkeyi önceki geceden itibaren etkisi altına aldı. Dün özellikle sabahtan öğleye kadar yağmur hiç durmadı.

Bölgeyi etkisi altına alan yer yer yağışlı hava bugünden itibaren etkisini kaybedecek.  Soğuk hava ise hafta sonuna kadar etkisini  sürdürecek.
Meteoroloji Dairesi’nin 7- 13 Aralık dönemini kapsayan haftalık raporundan derlenen bilgilere göre, bugünden itibaren bölgede yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığı ise genelde 16-19 derece dolaylarında seyredecek.

Bugünden itibaren 3 gün sabah saatlerinde hafif don beklendiğini bildiren Meteoroloji, bugün ayrıca yer yer kuvvetli rüzgar olacağını da kaydetti.

Meteoroloji Dairesi, önceki gün ve önceki gece en çok yağışın 13 kg/m² ile Beylerbeyi’nde kaydedildiğini bildirdi.

Önceki sabah saat 08:00’den dün sabah saat 08:00’e kadar yapılan ölçümlere göre, Beylerbeyi’ni 9 kg/m² ile Tatlısu, Alevkaya ve Alsancak takip etti. Mallıdağ, Kantara ve Esentepe’de ise 7 kg/m²’lik yağış kaydedildi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde 5 kg/m² ‘lik yağış saptanırken; yağış alan diğer yerlerde ise 4 kg/m² ve altında yağış miktarı belirlendi.

Öte yandan bölgede havanın önceki günden itibaren hızla soğumasının ardından Trodos’a sezonun ilk karı yağdı.
Rum haber kaynaklarına göre Rum polisi, bölgeye gidecek olanları kar lastiği kullanmaları veya zincir takmaları konusunda uyardı.
Bölgede hava sıcaklığının bugünden itibaren normal seviyeye geleceği de kaydedildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.