banner913
banner932
banner1012

Uluslararası konferans başladı

banner1020

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve üç garantör ülkenin Dışişleri Bakanları'nın katıldığı toplantı saat 13.30'da başladı

banner974
Uluslararası konferans başladı

banner971

Cenevre’de, güvenlik ve garantilerin ele alınacağı Kıbrıs ile ilgili uluslararası konferans yerel saatle 11.30’da (KKTCSİ 13.30) başladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i toplantı salonunun girişinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres karşıladı. Liderler, Guterres ile bir süre baş başa görüşüp, daha sonra da konferansa geçti.

BM Cenevre Ofisi’ne gerçekleşen konferansa, Kıbrıs Türk ve Rum taraflarının yanısıra garantörler  Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ve İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson katıldı.

Konferans nedeniyle Cenevre’de bulunan AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Avrupa Dışişleri ve Güvenlik Teşkilatı Yüksek Temsilciği Federica Mogherini de toplantıda ilgili taraf ve gözlemci olarak yer alacak.

Bu arada Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile konferansı öncesinde dün gece bir çalışma toplantısında bir araya geldi. Toplantıda, güvenlik ve garantilerin ele alınacağı bugünkü konferansla ilgili konular görüşüldü..

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.