banner913
banner932
banner1012

Ülkeye kaçak yollardan 870 kilo et getirenler pişman olduğunu söylediler

banner1020

  Ülkeye kaçak yollardan 800 kilo dana ve 70 kilo kaçak kuzu eti getiren ve polis operasyonunda Haspolat’ta yakalanan Taner Seyhan, Murat Akınlı, Raif Tekinalp ve Yunus Emre Dağ, çıkarıldıkları mahkemede suçlarını...

banner974
Ülkeye kaçak yollardan 870 kilo  et getirenler pişman olduğunu söylediler

banner971

 

Ülkeye kaçak yollardan 800 kilo dana ve 70 kilo kaçak kuzu eti getiren ve polis operasyonunda Haspolat’ta yakalanan Taner Seyhan, Murat Akınlı, Raif Tekinalp ve Yunus Emre Dağ, çıkarıldıkları mahkemede suçlarını kabul ederek pişman olduklarını söylediler

 

Evrim Kamalı

Haspolat’da 21 Şubat 2015 tarihinde meydana gelen kaçak 800 kilo dana ve 80 kilo kuzu eti operasyonunda tutuklanan zanlılar Taner Seyhan, Murat Akınlı, Raif Tekinalp ve Yunus Emre Dağ dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Akıncılar Polis karakolunda görevli polis memuru Selçuk Mulla olayla ilgili bulguları aktardı. Mulla, zanlı Taner Seyhan’ın 21 Şubat tarihinde Akıncılar köyünde sakin zanlı Murat Akınlı’dan kendisine Güney Kıbrıs’tan et getirmesini talep ettiğinin tespit edildiğini söyledi. Olayın akabinde zanlı Murat Akınlı Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Bambo kasapla anlaşıp zanlı Seyhan için 800 kilo dana ve 70 kilo kuzu etini ayırttığını söyleyen polis, etlerin hazır olduğunu öğrenmesi üzerine zanlı Raif Tekinalp ile birlikte Güney Kıbrıs’a giderek konu etleri aldıklarını söyledi. Polis zanlı Akınlı ve Tekinalp’ın ayni gün içerisinde etleri KKTC’ye kaçak olarak ithal ettikten sonra Haspolat bölgesine götürüp orada zanlı Taner Seyhan’ın işçisi olan zanlı Yunus Emre Dağ’a teslim edecekleri esnada suçüstü yakalandıklarını söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ve zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini belirten polis memuru Selçuk Mulla alınan ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılacağını belirterek zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan dört zanlıda mahkemeden özür dikleyerek pişman olduklarını ve bu suçu işlediklerinden dolayı utanç duyduklarını belirttiler.

Yargıç Meltem Dündar tutuklanan zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu ve salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.