banner913
banner932
banner1012

“Türkiye’nin sondaj yapmasından endişeliyiz”

banner1020

ABD Büyükelçisi Garber, Türkiye’nin sondaj yapacağını açıklamasından endişe duyduklarını ve bu eylemlerine son vermesi yönünde çağrıda bulunduklarını vurguladı

banner974
“Türkiye’nin sondaj yapmasından endişeliyiz”

banner971

ABD Büyükelçisi Judith Gale Garber, Kıbrıs’ta hidrokarbonların keşfedilmesinin büyük umutlar vadettiğini, bu kaynakların tüm Doğu Akdeniz’deki refahın ilerletilmesine ve Avrupa’nın enerji kaynaklarının çeşitlenmesine katkı sağlayacağını söyledi.
Garber, Türkiye’nin “Kıbrıs’ın yakınındaki sularda sondaj yapacağını açıklamasından endişe duyduklarını ve bu eylemlerine son vermesi yönünde Türk makamlarına çağrıda bulunduklarını” vurguladı.
“Kıbrıs Cumhuriyeti’nin MEB’inde yer alan kaynakları kullanma haklarını tanıdıklarını” da ifade eden Garber, “Bu kaynakların iki toplum arasında, bütünlüklü bir çözüm çerçevesinde, adil biçimde paylaşılması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Garber ayrıca, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin yeniden başlaması ve iki toplumlu iki kesimli federasyon çabalarını da desteklediklerini sözlerine ekledi.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.