banner913
banner932
banner1012

Türkiye’den Baf’ın güneyinde tatbikat

banner1020

Türkiye, 10’uncu parseldeki sondaja tepki olarak, bugün Baf’ın güneyinde tatbikat yapacak

banner974
Türkiye’den Baf’ın güneyinde tatbikat

banner971

Rum basınında dün yer alan bir haberde, dört ülke hesabına faaliyet gösteren beş sondaj platformunun şu an “Kıbrıs” etrafında bulunduğu ve bu durumun, Güney Doğu Akdeniz ile “Kıbrıs’ın” elde ettiği olağanüstü enerji ve jeopolitik rolü göstermekte olduğu ifade edildi.
Güney Kıbrıs hesabına “Delfini” hedefinde başlaması an meselesi olan sondajın haricinde, Mısır hesabına “Zohr”, İsrail hesabına “Leviathan” yatağında ve Antalya ile Mersin olmak üzere Türkiye’nin güney kıyılarında da iki sondaj gerçekleştirilmekte olduğunu yazan Fileleftheros gazetesi, İsrail hesabına önümüzdeki haftalarda “Stena Icemax’ın” kardeş platformu tarafından bir sondaja daha başlanmasının beklendiğini bildirdi.
Türkiye’nin önceki gün 10’uncu parseldeki sondaja tepki olarak, deniz kuvvetlerinin bugün Baf’ın güneyinde tatbikatlar yapacağını duyurduğunu da iddia eden gazete, Rum Yönetimi’nin ise bunun üzerine bir Navtex yayımlayarak “Türk deniz tatbikatlarının Kıbrıs Cumhuriyeti’yle istişare edilmeden Kıbrıs sorumluluk bölgesinde icra edileceğini, dolayısıyla denizcilik açısından güvenlik problemleri ortaya çıktığı konusunda bir bilgilendirme yaptığını” haber verdi.
Gazete, Türkiye’nin ise buna, Rum tarafının Navtex’inin yetkisiz bir makam tarafından yayımlandığı ve geçerli olmadığı şeklinde bir yanıt verdiğini iletti.
“Elindeki bilgilere” dayanarak, sözde Rum MEB’i içerisindeki 10’uncu parselde yer alan “Delfini” hedefinde gerçekleştirilecek sondajın hazırlıklarının ise normal şekilde ilerlediğini yazan gazete, önümüzdeki saatlerde sondajın ilk aşaması için gerekli ekipman ikmalinin tamamlanmasının beklendiğini belirtti.
Gazete, platformda görev alacak personelin taşınmasının devam ettiğini de ekledi.
Alithia ise ilgili haberinde, ExxonMobil şirketinin gerçekleştireceği sondaj için Delfini hedefindeki her şeyin hazır olduğunu ve sondajın önümüzdeki 24–48 saat içerisinde başlayacağını duyurdu.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.