banner913
banner932
banner1012

Türkiye ve KKTC Çevre bakanlıkları arasında mutakabat zaptı imzalandı.

banner1020

Türkiye Çevre ve Şehircilk Bakanlığı ile KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı arasında çevre konularını içeren mutakabat zaptı imzalandı.          Ankara’da...

banner974
Türkiye ve KKTC Çevre bakanlıkları arasında mutakabat zaptı imzalandı.

banner971

Türkiye Çevre ve Şehircilk Bakanlığı ile KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı arasında çevre konularını içeren mutakabat zaptı imzalandı.

         Ankara’da düzenlenen imza töreninde protokole Bakan İdris Güllüce ve Hakan Dinçyürek imza koydu.

         İmza töreni öncesi konuşan Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, KKTC ile ilgili tapu ve kadastro alanında daha önce yapılan yoğun çalışmalar olduğunu anımsatarak, imzalanacak mutabakt zaptı ile de çevresel konularda işbirliğine gideceklerini belirtti.

         Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek de konuşmasında ,iki Bakanlık arasında varolan sıcak işbirliği çalışmalarının daha bilimsel ve kapsamlı noktalara taşınması adına protokole imza koyduklarını söyledi.

         Dinçyürek, protokol sayesinde KKTC’deki çevre sorunlarına çok daha kapsamlı yaklaşımlar elde edeceklerini belirterek Anavtan Türkiye’nin her konuda olduğu gibi çevre konularında da bilgi, birikim ve deneyimin yanısıra insan kaynakları ve yatırımları konusunda KKTC için her şeyi paylaşan bir konumda olduğunu ifade etti.

Dinçyürek şunları söyledi:        

“Bizler bu konuda hem şanslıyız, hem çok mutluyuz, hem de teşekkürü bir borç biliriz.Mevcut anlaşma KKTC’deki çevre sorunlarına ve çevreye yönelik atılacak adımlarda elimizi çok daha güçlendirecek bilimsel çalışmaların temelini oluşturacaktır.”        

         Mutabakat zaptı imza töreninde KKTC adına Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut,Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel, Bakanlık Müşaviri Nazmiye Çelebi,Çevre Uzmanı Servet Sarıoğlu Nazlı ve Büyükelçilik Muavin Konsolosu Birsen İkizer Kalfaoğlu da hazır bulundu.

         Temalarda bulunmak amacıyla Ankara’da bulunan Bakan Dinçyürek bazı basın yayın organlarına mülakatlar verdikten sonra Ekonomik İşbirliği Teşkilatı tarafından Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenecek “Uluslararası Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı”na katılacak.

         Bakan Dinçyürek ve heyetinin Cuma gecesi KKTC’ye dönmesi bekleniyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.