banner913
banner932
banner1012

Türkiye'den ilk uçuşlar KKTC'ye

banner974
Türkiye'den ilk uçuşlar KKTC'ye

banner971

Türkiye’nin hangi ülkeye uçuşları ne zaman başlatmayı planladığı netleşmeye başladı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın yürüttüğü ortak çalışmayla oluşturulan listeye göre, uçuşların başlayacağı ilk ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olacak. Kıbrıs’a dönük ilk uçuşun 1 Haziran’da yapılması planlanıyor.

Açılacak ilk yabancı ülkeler

Yapılan planlamaya göre 10 Haziran’da ise Bahreyn, Bulgaristan, Katar ve Yunanistan uçuşlarına başlacak.

15 Haziran tarihine gelindiğinde ise; Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Çekya, İsviçre, Japonya, Kuzey Makedonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya ve Sırbistan uçuşları yapılmaya başlanacak. Hollanda ve Kazakistan uçuşlarının 20 Haziran’da başlaması planlanırken, İskandinav ülkeleri ve Güney Kore için belirlenen tarih ise 22 Haziran olarak öngörüldü.

En son ABD uçuşları başlayacak

Çin, Ukrayna, Moldova, Özbekistan, Kanada ve İsveç’in de aralarında yer aldığı bir grup ülke için 1 Temmuz tarihi belirlenirken, Rusya, Birleşik Krallık, İsrail, Lübnan için 15 Temmuz; İtalya, İspanya, İran, Irak, Suudi Arabistan için 1 Ağustos tarihi belirlendi.

Planlamaya göre, uçuşların en son başlayacağı ülke ise 1 Eylül tarihinde uçulması planlanan ABD oldu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Asya Bayan - 4 yıl önce
Merhaba ' ne zaman ucak var turkeyde ' nede olur tiketler alaceaz?
Avatar
Emrullah eğe - 4 yıl önce
KKTC ye kitiyimiz zaman karantina varmı Türkiye'den
Avatar
ali arslan - 4 yıl önce
iki aydır kıbrıstayız acil durum oldugu halde gidemiyoruz türkiyye hiç bir kurum türkiye vatandaşları ile ilgilenmiyor sesimizi duyan kimse yokmu artık açın şu kapıları da gidelim memleketimize usandık bir haziranda gelecek uçak sadece askerleri alacakmış siviller ne olacak yeter daga 4 dafa bilet aldım bu nedir hastalık yok gidişler neden yasak gelişleri anladık ama gidiş olsun bari veya acil durumda olanlar için bişey yapın iki aydır elçilikten haber bekliyorum ...