banner913
banner932
banner1012

“Türk Tarafı İsteksiz”

banner1020

Rum lider Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, iki devlete dayalı çözüme ilişkin açıklamasını “kabul edilemez” diye nitelendirdi. Anastasiadis, Akıncı’nın, mülkleri el konulanları, insan hakları çiğnenenleri suçlamasının mümkün olup olmadığını, dünyadaki hiçbir anayasada karşılaşılmayan ayrıcalıklı muameleyle Kıbrıs Türk toplumunun herhangi bir talebini neden kabul etmeleri gerektiğini düşünmesini istedi. Bazı ön koşulların yerine getirilmesi durumunda kendisinin her an için müzakere masasına geri dönmeye hazır olduğunu belirten Anastasiadis, ancak Türk ve Kıbrıs Türk tarafında bir isteksizliğin bulunduğunu söyledi

banner974
“Türk Tarafı İsteksiz”

banner971

Rum lider Anastasiadis, BM parametreleri dışından söz eden Türk ve Kıbrıs Türk tarafında isteksizliğin bulunduğunun görüldüğünü söyledi
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, bayram dolayısıyla yayımladığı mesajın içeriğini yorumladığı belirtildi.
Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in açıklamalarına yer verdi.
Habere göre Anastasiadis, bir köy ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, başkanlık seçimlerini, hiçbir zaman Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin yeniden başlamasıyla ilişkilendirmediğini ifade etti.
Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, iki devlete dayalı çözüme ilişkin açıklamasını yorumlamasının istenmesi üzerine, Akıncı tarafından yapılan açıklamaları “kabul edilemez” diye nitelendirdi.
Rum lider Nikos Anastasiadis kendisinin, sorumluluk yükleme oyunu hedefli bir oyuna müdahil olmak istemediğini de ifade etti. 
Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, mülkleri el konulanları, insan hakları çiğnenenleri suçlamasının mümkün olup olmadığını, dünyadaki hiçbir anayasada karşılaşılmayan ayrıcalıklı muameleyle Kıbrıs Türk toplumunun herhangi bir talebini neden kabul etmeleri gerektiğini düşünmesini istedi.
Rum lider bir başka soru üzerine, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in önerilerinin ana hattında da bahsedilen bazı önkoşulların yerine getirilmesi durumunda kendisinin her an için müzakere masasına geri dönmeye hazır olduğunu belirtti.
Anastasiadis, bunun sadece kendilerine bağlı olmadığını, tüm müdahil taraflara da bağlı olduğunu, BM parametreleri dışından söz eden Türk ve Kıbrıs Türk tarafında bir isteksizliğin bulunduğunun görüldüğünü ileri sürdü.
Halkın beklentilerini yükselten ve yeterli hazırlığın olmaması nedeniyle, Kıbrıs halkının beklentilerini yıkan zirvelerin tekrarlanmaması için iyi hazırlık yapılması gerektiğini ifade eden Anastasiadis, Güzelyurt’taki Ay.Mamas Kilisesi’nde ayin yapılmasına izin verilmemesi konusunda ise Rum Dışişleri Bakanlığı tarafından AB üyesi ülkelere, BM Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi üyelerine şikayet edilecek, kabul edilemez bir durumun söz konusu olduğunu savundu.
Anastasiadis, Ulusal Konsey’in diğer üyelerine de belge verip vermeyeceğine ilişkin bir soru üzerine bir sonraki Ulusal Konsey toplantısında bunu yapmakla ilgili bir sorununun bulunmadığını ifade etti. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.