banner913
banner932
banner1012

"Trafik alt yapılarındaki eksiklikler ölüme götürüyor"

banner1020

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Zeki Avcı “Ülkemizde son yıllarda kaza ve ölümleri azaltmak için trafik ve yol güvenliğinde sonuç alacak önlemlerin alınmaması, hatta geriye götürülmesi dikkat çekmektedir” diyerek araçların çarparak zarar verdiği bariyerlerin, trafik ışık, tabela ve aydınlatma malzemelerinin tamir edilmeden bekletilmelerinin insan hayatını doğrudan ölüme yönlendirdiğini vurguladı

banner974
"Trafik alt yapılarındaki eksiklikler ölüme götürüyor"

banner971

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Zeki Avcı, araçların çarparak zarar verdiği bariyerlerin, trafik ışık, tabela ve aydınlatma malzemelerinin tamir edilmeden bekletilmelerinin insan hayatını doğrudan ölüme yönlendirdiğini, ölüme katkı koyduğunu belirtti.

Avcı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemizde son yıllarda kaza ve ölümleri azaltmak için trafik ve yol güvenliğinde sonuç alacak önlemlerin alınmaması, hatta geriye götürülmesi dikkat çekmektedir” ifadelerini kullandı.

“Araç Sigorta Yasası”na işaret eden Avcı, yasanın her sigortalı aracın karşı mala verdiği zararın 75 bin TL’ye kadarki kısmının sigorta şirketi tarafından karşılanmasını öngördüğünü kaydetti. Avcı, “Buna göre yapılması gereken, zarar verilen ve yenilenmesi gereken bariyerler için ödenek, yoluna göre ya Karayolları Dairesi ya da bölge belediyesi tarafından ilk iş gününde ilgili Sigorta şirketinden talep edilmeli, bariyerlerin de siparişi verilmelidir. Bariyerlerin 2-3 gün içinde yenilenir olması ve ödemenin de ilgili Sigorta şirketinden ivedi yapılması gerekmektedir” dedi.

Avcı, “Zarar gören, bükülen, kırılan, sökülen bariyerlerin, trafik ışık, tabela ve aydınlatma malzemelerinin zarar paralarının sigorta şirketi tarafından geç ödenmesi, Karayolları Dairesi’nin ve/veya hükümet organlarının bu parayı bekletmeye alması insan hayatını doğrudan ölüme yönlendirme, ölüme katkı koyma olarak algılanmalıdır” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.