banner913
banner932
banner1012

Tepki çeken direkler kaldırılıyor

banner1020

MOBESE kameraların monte edilmesi için tarihi ve turistik yerlere gelişigüzel direkler çekilmesine gösterilen tepkiler sonuç verdi. Lefkoşa’da Dikilitaş yanına, Girne’de ise antik limanın ortasına dikilen direkler kaldırılacak

banner974
Tepki çeken direkler kaldırılıyor

banner971

Kent güvenliğini sağlamak amacıyla kurulumuna başlanan MOBESE kameralar için tarihi ve turistik yerlere gelişigüzel direkler çekilmesine gösterilen tepkiler sonuç verdi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Lefkoşa’da, Dikilitaş'ın yanındaki kent güvenliği yönetim sistemi kamera direğinin kaldırılacağını, Girne antik limandakilerin de yerinin değiştirileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden yapan Özersay, Anıtlar Yüksek Kurulu'nun yaklaşık olarak nerelere kamera kurulacağına karar verdiğini ancak spesifik nokta belirlemediğini kaydederek, “İlgili firmanın kararlaştırılan yerlerdeki altyapı durumuna göre nokta belirleme yoluna gittiği anlaşılıyor” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın açıklaması şöyle:
“Lefkoşa Dikilitaş'ın (Venedik Sütunu) hemen yanı başında sadece estetik açıdan kötü göründüğü, oranın silüetini bozduğu için değil aynı zamanda Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan görüş alınmadan yapıldığı için kent güvenliği yönetim sistemi kamera direği oradan kaldırılacak. Yer konusunda kararı alan kurul yaklaşık olarak nerelere kamera kurulacağına karar verdi ama spesifik nokta belirlemedi. Kararlaştırılan yerlerdeki altyapı durumuna göre ilgili firmanın nokta belirleme yoluna gittiği anlaşılıyor. Girne antik liman içerisindekilerin de yerleri değişecek. Turizm Bakanlığımızın bu konuda açıklaması oldu.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.