banner913
banner932
banner1012

"Temiz Düşünen Sokaklar ve Mahalleler” projesi hayata geçiriliyor

banner1020

Uygulama Temiz Düşün projesi ile yerel yönetimler, muhtarlar ve yurttaşlar iş birliğinde yine ülke genelinde hayata geçirilecek

banner974
"Temiz Düşünen Sokaklar ve Mahalleler” projesi hayata geçiriliyor

banner971

Cumhurbaşkanlığı çevre temizlik ve çevre koruma projesi olan Temiz Düşün’de, ülke genelindeki refüj temiz seferberliğinin ardından şimdi de “Temiz Düşünen Sokaklar ve Mahalleler” projesi hayata geçiriliyor.
Uygulama Temiz Düşün projesi ile yerel yönetimler, muhtarlar ve yurttaşlar iş birliğinde yine ülke genelinde hayata geçirilecek.
Muhtarlar tarafından bölge sakinlerinin de görüşleri ile birlikte belirlenen sokaklar ve parklar, projenin ana uygulama alanları olacaklar. Belirlenen alanların ilk önce temizlenmesi, çiçeklendirilmesi, fidan ekimi ve fidanların aileler ile çocuklar adına sahiplendirilmesi, geri dönüşüm noktaları, kırık olan şehir mobilyaları ve çöp bidonlarının değişimi gibi faaliyetleri kapsayacak uygulamayla temiz düşünülen, temiz bırakılan, kirletilmeyen ve sahip çıkılan alanlar yaratılacak. 
Bu kapsamda ilk uygulamaya Girne bölgesine bağlı Doğanköy’de 4. Kasım’da başlanıyor. 
Uygulamaya ilişkin bilgileri kamuoyu ile paylaşan Temiz Düşün Projesi Girne bölgesi sorumlusu Oya Kutsal, Girne Belediyesi ile Doğanköy Muhtarlığı iş birliğinde uygulama alanı olarak Doğanköy’de bulunan çocuk parkının seçildiğini belirtti. 
Kutsal, parkın yerinde incelendiğini ve uygulama için Girne Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi ve Girne Üniversitesi Çevre ve Sosyal Sorumluluk Kulübü’nün de katkı sağlayacağını belirtti. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.