banner913
banner932
banner1012

"Tehdit etmedim"

banner1020

Gezici Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gezici “Tehdit etmedim, sadece Çakıcı’nın açıklaması yayımlanırken anket sonuçlarının neden yayımlanmadığını sordum”

banner974
"Tehdit etmedim"

banner971

Gezici Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gezici, KKTC’de anket yapmasının engellenmek istendiğini ve baskı gördüğünü savunarak, veremeyeceği bir hesap olmadığını belirtti.

Gezici, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’nın dünkü açıklamasında, “Gezici Araştırma Şirketi’ni haksız ve tutarsız bir şekilde eleştirdiğini” iddia etti.

Tehditte bulunmadığını, sadece TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı tarafından 5 Aralık’ta yapılan açıklamayla ilgili haber yayımlanırken, neden anket sonuçlarının yayımlanmadığını sorduğunu savunan Gezici, TAK’ın 2015’teki Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili anket sonuçlarını da yayımlamadığını, TAK’ın “şimdi de aynı taktığı uyguladığını” öne sürdü.

TAK’ın 5 Aralık’ta TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’nın anket sonuçlarıyla ilgili açıklamasını içeren haberini eleştiren Murat Gezici, Çakıcı’nın açıklamasında kendisine yönelik hakaret ve küfürler olduğunu, ajansın bu içerikteki ifadeleri kullandığını savunarak, “TAK, bizden olmayana hakaret ve küfür edilir anlayışına mı sahiptir?” diye sordu. Gezici, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’yı istifa etmeye çağırdı.

Gezici, “kendisine ve şirketine yönelik ağır ifadeler kullanılırken sesini çıkarmayanların, kendileriyle ilgili eleştiriler olunca ortalığı toz duman ettiğini” iddia etti.

Murat Gezici, son yapılan anketinde baraj altında kalacağının göründüğünü savunduğu DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ı, Neriman Saygılı’nın mağdur göstermeye çalıştığını iddia ederek, TAK’ın Başbakan Yardımcılığı’na bağlı olduğunun gözden kaçmaması gerektiğini öne sürdü.

Gezici, yaptıkları anketlerle halk nezdinde saygın bir yere sahip olduklarını savunarak, veremeyecekleri bir hesap olmadığını ve güçlerini halkın kendisinden aldıklarını iddia etti.

Daha önceki anketlerinde sonuçları bildiklerini savunan Gezici, “Sorun, Gezici’nin başarılı anketleri ile manipülasyon yapacak alan kalmamasından kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

“ANKET YAPMAM ENGELLENMEK İSTENİYOR, BASKI GÖRÜYORUM”

Kuzey Kıbrıs’ta anket yapmasının engellenmek istendiğini ve baskı gördüğünü öne süren Murat Gezici, şunları kaydetti:

“Dünyanın 8-9 ülkesinde siyasi araştırmalar yaptım, Türkiye’de birçok partiye oyları düşüyor veya yükseliyor dedim, hiçbirinden siyasi baskı görmedim ve de devlet kurumlarından baskı görmedim. Her türlü iddiaya ben hazırım. Bir başka anket sahibi varsa bu iddiaya karşılık verebilecek çıksın sonuçlarını ortaya koysun. 7 Ocak’ta karşılaştıralım. Yaşananları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.