banner913
banner932
banner1012

"Tarihi gerçeklerden rahatsızlık duymaya gerek yoktur"

banner1020

banner974
"Tarihi gerçeklerden rahatsızlık duymaya gerek yoktur"

banner971

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TRT Haber kanalındaki bir programda  söyledikleriyle ilgili  UBP Genel Başkanı, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı  Serdar Denktaş’ın bugünkü değerlendirmelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Akıncı,  açıklamasında söylediklerini anlamazlıktan gelip çarpıtmaya gerek olmadığını, söylediklerinin açık olduğunu ifade edrek şunları kaydetti:

“Merhum Cumhurbaşkanı Denktaş’ın Kıbrıs Türk tarafına kalacak toprağın %29+ olmasını kabul ettiğini, bunu Meclis’e de önerdiğini, Meclis’teki tüm siyasal partilerin de bunu onayladığını hatırlattım. Bu tarihi bir gerçekliktir, bundan rahatsızlık duymaya gerek yoktur.

Bizim sunduğumuz haritanın da merhum Denktaş’ın ve Meclis’in kabul ettiği yüzdelik oranına uygun olduğunu belirttim. Bunda da anlaşılmayacak bir şey yoktur”.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.