banner913
banner932
banner1012

Sonbaharda kreş, kışta engelsiz ev

banner1020

LTB Başkanı Harmancı, sonbaharda kreş, kışta ise Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni açacaklarını bildirdi

banner974
Sonbaharda kreş, kışta engelsiz ev

banner971

 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA)’nın ortaklaşa düzenlediği 2019 Bahar dönemi “Çocuk Atölyesi” kursunun sergisi Başkent Sanat Merkezi’nde açıldı. 
Açılışta müzisyen Bikem Tunar dinleti sunarken Çocuk Atölyesi’ne üye çocuklar sergiyi aileleriyle beraber gezdiler.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, EMAA eski Başkanı Zehra Şonya ve eğitmenler Bahire Deniz ile Ozan Özgenler’in de katıldığı kurs sergisinde çocuklara belgeleri de takdim edildi. 

Eğitmen Ozan Özgenler, LTB ile EMMA’nın sürdürdüğü işbirliği sonucundaki “Çocuk Atölyesi” kurslarına katılan çocukların gözlerine baktığında aynı heyecanı, doğru şeyler yaptıklarını ve güzel bir yolda ilerlediklerinin ışığını aldığını söyleyerek,  LTB’ye teşekkür etti.

Törene katılamayan Başkan Gökçe Keçeci adına söz alan EMAA eski Başkanı Zehra Şonya, sanatın küçük yaşta başlayan bir eğitim sistemi içinden geçmesi gerektiğine inandıkları için miniklere çok büyük önem verdiklerini söyleyerek, sanatla çocuğun ilişkisini güçlendirdikleri için tüm velilere teşekkür etti.
17 yıldır Lefkoşa’da hizmet veren bir dernek olarak LTB ile ilişkilerinin Başkan Mehmet Harmancı ile başka bir yola girdiğini ve belediye ile yakaladıkları ortak vizyon ve dil sayesinde başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade eden Şonya, Başkan Harmancı’ya teşekkür etti.

Şonya, “AB hibesiyle ‘Herkes İçin Sanat’ projemiz var. LTB ile bu ortaklığı ilerleterek sürdüreceğiz ve Lefkoşa’ya bir heykel parkı kazandıracağız. 1,5 yıl sonra Başkan Harmancı ile birlikte bir de heykel parkı açılışı yapma hayalimiz vardır” dedi.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise, LTB-EMAA birlikteliğinin 4. yılına girdiğini söyleyerek, gurur dolu 4 yıl yaşadıklarını kaydetti. Her iki tarafın da keyif ve verim aldığı bu birliktelikte yaratılan alanın her geçen yıl genişlediğini belirten Başkan Harmancı, “Biz bu alanı çocuğun, sanatın, farklı aktivitelerin merkezi haline getirmek istiyoruz. EMAA karşısındaki binaya sonbaharda kreşimizi, yan taraftaki binaya da kışta Engelli Rehabilitasyon Merkezimizi açacağız. Sanatla bütünleştireceğimiz tüm bu yerlerin merkezinde de EMAA olacak” dedi.

Başkan Harmancı, sanatçı Zehra Şonya ile yürüttükleri Demokrasi Heykeli projesini Eylül ayında uygulayıp Lefkoşa’nın bir meydanını bu heykel ile insanların hizmetine sunacaklarını açıkladı. 
 

 “Çocuk Atölyesi” kursunun sergisi Başkent Sanat Merkezi’nde açıldı
 

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.