banner913
banner932
banner1012

SİT alanına inşaat atıkları bırakıldı

banner1020

Esentepe sakinleri, Baştaşlar inşaat şirketinin inşaat atıklarını sahile sorumsuzca boşalttığını iddia etti ve yaratılan bu çevre kirliliğine tepki gösterdi

banner974
SİT alanına inşaat atıkları bırakıldı

banner971

 Esentepe’de SİT alanı olduğu belirtilen bölgeye inşaat atıkları bırakıldığı tespit edildi.

Esentepe sakinleri, Baştaşlar inşaat şirketinin inşaat atıklarını sahile sorumsuzca boşaltıp attığını iddia etti ve yaratılan bu çevre kirliliğine tepki gösterdi.

İnşaat alanının hemen altında bulunan şapelin de yıkılmasından korkan bölge halkı, Eski Eserler ve Çevre Dairesi’nin bu konuya müdahale etmesini talep etti.

Bölgede inşaat kazısı yapılan yerlerde eski eser kalıntılarının çıktığını söyleyen bölge sakinleri, bu konuda da duyarlılık gösterilmesini istedi.

Baştaşlar inşaat şirketi sahibi Ahmet Baştaş’ların Maliye Eski Bakanı Serdar Denktaş’la Hazreti Ömer Türbesi yanındaki sahil kenarındaki araziden dolayı bazı menfaat ilişkileri olduğunu söyleyen çevre sakinleri, Esentepe’deki sahil kenarının da özel şirkete verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Bölge halkı, tarihi eserlerin tahrip edilmemesi konusunda yetkililerin bölgede göz açtırmamasını istedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.